У Чернівцях поліція затримала групу зловмисників, які напали на голову Господарського суду Буковини

 

У Чернівцях співробітники Нацполіції затримали злочинну групу, яка вчинила розбійний напад на голову Господарського суду у Чернівецькій області Бориса Желіка.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив т. в. о. начальника ГУ НП у Чернівецькій області Сергій РАТУШЕНКО.

За його словами, вчора, 25 липня, правоохоронці затримали чотирьох осіб, причетних до цього злочину.

Двох із них затримали у Чернівцях, одного з учасників - у Києві, і останнього - у Львівській області, за місцем проживання батьків.

З'ясувалося, що троє з затриманих два роки тому разом проходили службу в зоні АТО у складі добровольчого підрозділу "Донбас". Четвертий член банди допомагав їм із отримання інформації.

За словами С. Ратушенка, наймолодший із затриманих 1992 року народження, а найстарший - 1987-го. Чоловіки не були раніше судимі.

Проте вони не зуміли знайти себе у цивільному житті та вирішили спробувати заробити легкі гроші, застосувавши отримані на службі навички.

Жертву вони обрали, вивчивши електронні декларації. Після чого більш, як півроку, стежили за суддею.

При цьому готувалися дуже ретельно та вивчали найдрібніші деталі розпорядку дня потерпілого. Для ведення такої розвідки вони застосовували навіть квадракоптер.

Наразі їм обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вони перебувають в установі виконання покарань №33 до завершення слібчих дій.



Top