Відео - В Заставнівській гімназії відбувся веселковий тиждень

 

«Сім кольорів краси й надії, в них наші задуми та мрії!» - під таким гаслом у Заставнівській гімназії з 12 по 16 лютого проходив «Веселковий тиждень» для учнів початкових класів.

Мета його проведення полягала в тому, щоб допомогти вчителю посилити інтерес школярів до навчальної діяльності, виявити і сприяти розвитку дитячих здібностей, презентувати нові форми, моделі, технології організації навчання учнів, з’ясувати методичні умови, які забезпечують успішну співпрацю учителів та учнів за крок до впровадження реформи НУШ.

Кожний день «Веселкового тижня» був особливим, присвяченим певному кольору, мав свою тему, девіз та символ. Класні кімнати прикрашалися під колір того чи іншого дня, а зовнішній вигляд вчителів та учнів відповідав колірній гамі кольорового тижня.

12.02 – День Подорожі в природу

Він розпочався святковою лінійкою, яку підготували вчителі третіх класів Савко М. Ю., Громко О. А. Третьокласники ознайомили присутніх з планом роботи на тиждень, продемонстрували свій талант в інсценізації казки «Звідки у Веселки кольори».

Юні артисти порадували глядачів барвистим таночком зі стрічками та дзвінкоголосою піснею у виконанні учениці 3 – Б Дарвай Софії.

День продовжився творенням у кожному учнівському колективі «Дерева життя класу» з дитячих долоньок, проведенням екологічних ігор, вікторин, розвішуванням годівничок на території школи. Так долучилися молодші школярі до акції «Допоможи пернатим взимку».

13. 02 – День посмішок

Емблемою цього дня був смайлик – головний атрибут посмішки. Учні дізналися історію його походження та використання, навчилися їх виготовляти, викладали смайликами «Стежину настрою» дня, зігрівалися біля «Сонечка добрих справ».

В 1 – А класі класовод Микитей Г. І. провела майстер-клас «Сонце в твоїх долонях малює смайли», на якому зінтегрувала навчальний матеріал різних дисциплін (образотворчого, музичного, хореографічного мистецтва, основ здоров’я, природознавства, читання) заради формування в учнів цілісної системи уявлень про жовтий колір та його символ – смайл.

Під вмілим керівництвом вчителя першокласники порадували всіх присутніх виготовленими за урок смайликами, веселим таночком, читанням смішинок, віршів. Така активна участь учнів на уроці дозволила зробити висновок про те, що дітям було цікаво, робота викликала позитивні емоції і приносила їм задоволення.

14.02 – День полум’яних сердечок

Із гарним настроєм у День Святого Валентина учні вирізали паперові сердечка і складали з них спільне «Гаряче серце класу», відкрите для добрих справ, любові до ближнього.

Класовод 4 – Б класу Мандзюк Г. В. провела майстер-клас батьківських зборів для вчителів на тему: «Основні труднощі в навчанні та вихованні четвертокласників. Похвала та покарання».

Опрацювання даної теми здійснювалось в груповій формі, при цьому використовувалась «Кольорова» методика об’єднання в групи, методика «Ми і наше ім’я», анкетування, тестування.

В ході роботи було порушено ряд проблем: причини невстигання учнів, особливості поведінки молодших підлітків у період вікового кризу. Спільно з вчителями розроблено рекомендації щодо користі заохочення та способів покарання.

Вчителю вдалося поділитися досвідом проведення батьківських зборів в нетрадиційній формі. Практичне заняття проходило у позитивному руслі, відзначалося глибокою взаємодією у форматі всеобучу.

15.02 – День чистої води

Свято «Стрітення» надихнуло вчителів на проведення заходів, що спонукають досліджувати, спостерігати, вивчати різні явища природи.

В 1 – Б класі класовод Стасюк Г. Б. провела інтегрований урок з природознавства та образотворчого мистецтва у формі дослідницького проекту «Якого кольору зима?». Створюючи зимову казку, діти разом з її головним героєм Сніговиком досліджували якого кольору буває сніг в різні пори доби, розгадували таємницю кожного кольору, його вплив на настрій людини. Вчителю вдалося допомогти першокласникам зрозуміти , що зима не тільки біла, а сніжинка починається з краплини води.

Класовод 4 –А класу Барабаш В. І. на показовому уроці розвитку зв’язного мовлення спонукала учнів відповісти на запитання « Якого кольору щастя?». Вчитель направляла хід думок дітей таким чином, щоб вони активно, зосереджено намагались побачити невидиме, зрозуміти приховане, розглянути незвичайне у звичайному.

Свої міркування кожна дитина висловила у написанні твору – есе « Що таке щастя?» та виразила своє розуміння цього почуття у малюванні веселки, створенні квіткової

« Галявини щастя»

Фінальним акордом дня стало свято « Стрітення». Його підготували для учнів початкової школи класоводи Маркевич Н. І., Турецька І. М. Другокласники із захопленням розповіли історію виникнення свята, згадали народні прикмети, співали веснянок, топтали ряст.

Глядачі спостерігали за суперечкою Зими і Весни (ролі яких виконали Бежнар Надія та Білоус Віта). Усіх зачарував танець весняних квітів, птахів, а запалена стрітенська свічка та освячена вода додали величності і духовності святу.

16.02 – День творчості

В п’ятницю пройшла виставка малюнків та творчих робіт учнів 1 – 4 класів « Світ моїх захоплень», підведено підсумки « Веселкового тижня».

Ось так весело та цікаво можна урізноманітнити шкільні будні, додавши трішки веселкових барв.

Поділися з друзями

 



Top