Юрій Кітар - "Тільки громада має вирішувати як їй жити і хто нею буде керувати"

Надрукувати
 
заставна   район   Заставнівський район   РДА   Кітар   громада  
Голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар  побував на сходах громадян села Баламутівка, яке ввійшло до складу Юрковецької сільської ради (ОТГ). Зібрання відбувалося у приміщенні спортивного залу місцевого НВК. Головна причина велелюдності та активності громадян – це те, що на  думку більшості мешканців села, їх  ввели в оману підчас обговорення перспективи створення добровільного  територіального об’єднання  громадян.
 
Адже їх переконували, що центр Юрковецької ОТГ буде у с. Ржавинці, якщо люди віддадуть свої голоси за кандидата (на той час голову цього села) Віталія Шафера.
 
А це дуже територіально вигідно для баламутівчан.  Присутні  на зібранні громадяни озвучували й інші питання, які їх, вкрай обурюють: зневажливе ставлення працівників Баламутівської сільської ради (нині старостату) до мешканців; вишукування мотивації для відмови у видачі довідок; предвзятість у ставленні до деяких осіб, які висловлюють свою власну думку щодо розвитку громади та персонального підбору старостату; покращення інфраструктури села не витримує ніякої критики. 
 
Проаналізувавши все сказане,  мешканці Баламутівки активно висловили недовіру діловоду та землевпоряднику.
 
Щодо роботи старости,  питання, поки – що, залишається відкритим.  Голова виконавчої влади району   Юрій Кітар категорично висловив своє ставлення до всього почутого на сходах громадян: « Тільки громада має право вирішувати як їй жити і хто нею буде керувати. Більше року мешканці Баламутівки намагалися налагодити стосунки зі своїми обранцями.
 
Тут, чи не найактивніше проходили громадські слухання щодо створення ОТГ. Люди висловлювали своє бачення і думки. Вони були різними.
 
Мабуть тому не завжди і не всім подобалися. Але ж хіба не для того гинули люди на Майданах щоб ми мали право, без страху і докорів посадовців  говорити про те, що думаємо та чого прагнемо?
 
Очолюючи громаду села, тим більше таку велику об’єднану , ви, шановні обранці, зобов’язані дбати, перш за все про інтереси людей. І аж ніяк не про особисті амбіції.
 
Успіх чи фіаско розвитку ОТГ залежить  насамперед від тих, хто їх очолює. Тож подумайте про те, чи ввійдете  в історію, чи вляпаєтесь».