Понад півтисячі жінок цьогоріч працевлаштовані

Надрукувати
 
заставна   район   Заставнівський район   громада   біржа  

Майже половина безробітних, які перебувають на обліку – представниці прекрасної половини. Так, на 1 березня 2018 року на обліку в обласній службі зайнятості загалом перебувало 6927 осіб, з них 3285 (47,9% ) – жінки.

– Проблему безробіття жінок можна вирішити тільки в тісній співпраці центрів зайнятості з владою, роботодавцями, соціальними партнерами. А ще хотіти працювати повинні й самі жінки.

Адже знаходить роботу той, хто її шукає, – зауважує директор обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Від початку року послуги обласної служби зайнятості отримали 3229 жінок (38,5% від загальної кількості). За сприяння державної служби зайнятості за два місяці поточного року отримали роботу 549 представниць прекрасної статі.

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці від початку року до професійного навчання за направленням державної служби зайнятості було залучено 142 особи.

За для тимчасового працевлаштування та одержання матеріальної підтримки для осіб, які шукають роботу, та безробітних служба зайнятості спільно із місцевими органами влади організовувала оплачувані громадські та інші роботи тимчасового характеру.

Протягом січня-лютого 110 жінок області скористалися такою пропозицією. Профорієнтаційними послугами було охоплено 3536 безробітних жінок.

Цьогоріч, від 1до 7 березня, служба зайнятості проводить тематичні дні для жінок «Нові підходи сприяння зайнятості жінок – шлях до успіху», під час яких відбуваються семінари «Жінка на ринку праці», тренінги «Побудова кар’єри та професійний розвиток», презентації послуг з професійного навчання, інформаційні семінари для роботодавців з питань соціального захисту.

Основна мета цих заходів – створити умови для самореалізації жінки як особистості, допомогти їй в саморозвитку, підвищити мотивацію до працевлаштування. Такі заходи відбуваються щороку, в переддень жіночого свята.

Заставнівський центр зайнятості