На Заставнівщині переселенці отримають 13 квартир

Надрукувати
 

23 березня, керівник представницької влади краю відвідав смт Кострижівку Заставнівського району, де оглянув поверх місцевого гуртожитку,

реконструйований в рамках реалізації проекту ЄС «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області» під житло для внутрішньо переміщених осіб.

Виконавцем проекту виступила Чернівецька обласна рада, власний внесок якої у загальну вартість проекту становить 41 тис. євро.

Так, Іван Мунтян спільно із Кострижівським селищним головою Володимиром Старком, директором Заставнівського територіального центру соціального обслуговування Лілією Семенюк та представником підрядної організації ТОВ «Професіонал Плюс», оцінив якість виконаних ремонтно-оздоблювальних робіт та оглянув готові для заселення житлові приміщення. «Усі роботи з реконструкції даного приміщення під житло для переселенців виконано належним чином.

Під’єднано усі комунікації, завезено найнеобхідніші меблі та побутову техніку. Залишається лише відремонтувати міжповерхові сходи та майданчики другого під’їзду, яким користується решта мешканців гуртожитку.

Доручаю здійснити ці роботи за рахунок наявної економії коштів до 15 квітня цього року», – наголосив посадовець та додав, що днями звернувся до облдержадміністрації з листом щодо виділення коштів для виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію діючої трансформаторної підстанції.

Відтак Іван Мунтян ознайомив голову Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука з умовами, у яких вже незабаром проживатиме низка сімей переселенців зі східних областей України та АР Крим.

«Для завершення всього комплексу робіт залишається збільшити потужність електромережі, адже усі житлові приміщення опалюються за допомогою електроконвекторів», – підсумував голова обласної ради.