На Буковині дітям-сиротам допомогли відстояти право власності на житловий будинок

Надрукувати
 

У вересні 2014 року прокуратура Заставнівського району Чернівецької області пред’явила цивільний позов в інтересах двох неповнолітніх дітей-сиріт до територіальної громади с. Веренчанка Заставнівського району про визнання спадщини на право власності в порядку спадкування.

 Державний нотаріус Заставнівської державної нотаріальної контори 13.06.2014 відмовив осиротілим хлопцям у видачі свідоцтва про право на спадщину на житловий будинок, пояснюючи своє рішення тим, що відповідно до п. 4.15 Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами України для одержання свідоцтва про право на спадщину на житловий будинок необхідно надати свідоцтво про право власності на нерухоме майно, якого в дітей не було.

За результатами прокурорської перевірки щодо захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт, прокуратура району вжила заходи представницького характеру в інтересах сиріт. Заставнівський районний суд задовольнив позов прокурора району та визнав за неповнолітніми сиротами право власності на будинок в порядку спадкування, повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.