Відео - в Добринівцях вшановували пам'ять розстріляних юних оркестрантів УПА (фото)

Надрукувати
 
в Добринівцях вшановували пам'ять

В суботу 14 жовтня в селі Добринівцях Заставнівського району відбулося вшанування пам'яті розстріляних юних оркестрантів УПА.

Біля пам'ятного хреста в лісі зібралося чи мало дорослих та дітей, для яких ця подія исторія справжнього патріотизму та відваги.

Спільною молитвою за загиблими та урочистою літургією вшановували загиблих юних музикантів, а також пригадали і тих хто сьогодні захищає Україну та її незалежність адже історії сучасності та минулого дуже схожі.

Також дітки с.Добринівці заклали перші камінці в фундамент майбутньої каплички яка стоятиме біля пам'ятного хреста.

Сто дітей Добринівців принесло по маленькому камінцеві в знак шани за полеглими від рук НКВД-истів.

 Ініціатива вшанування невинно загиблих буковинців належить громадським активістам Лесі Хомко, Дмитру Чернишову та воїнам-добровольцям.

За словами першого заступника голови ОДА Михайла Павлюка, “Сьогодні згадуємо подвиг цих молодих людей, яких замордувала радянська система, яка на всій українській землі забирала життя людей, які хотіли бути вільними. Наша історія багата на приклади самопожертви, людяності, відваги, боротьби та перемоги. УПА у надзвичайно складних умовах, коли дві імперії роздирали Україну, боролися за її незалежність. І сьогодні наші Герої мужньо стоять на сторожі миру на Сході нашої держави”. 

Організатори акції зазначили, що на біля каплички спільно з юним поколінням Добринівців буде висаджено сто дубів у пам’ять про загиблих молодих людей.

Після урочистої частини всіх гостей та жителів села запросили на поминальний обід де пройшов концерт колективів "Патріотична пісня", була армійська та козацька кухня, показові стенди споряджень та зброї а також виставка фотографій воїнів УПА та сьогодення.

Поділися з друзями

.