В Чернівцях після відвідування кафе госпіталізовано шість осіб

Надрукувати
 

У Чернівцях зафіксували шістьох хворих осіб з ознаками харчової токсикоінфекції та гострого гастоентероколіту, які харчувалися у кафе "Гурман".

Повідомлення про хворих надійшли до Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ упродовж 5-7 вересня, повідомляє прес-служба ОДА.

У зв’язку з даними повідомленнями 5 вересня було розпочато епідеміологічне розслідування, в якому брали участь працівники Чернівецького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

В ході епідеміологічного розслідування відібрано 4 проби питної води (водопостачання централізоване) для бактеріологічного та вірусологічного дослідження.

Відібрано 28 вогнищевих змивів з кухонного, столового та розділового інвентарю на наявність патогенної та умовно патогенної мікрофлори.

З метою виявлення можливого джерела захворювання проведено бактеріологічне обстеження 7 працівників кухні кафе "Гурман" на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.

Продовжується епідеміологічне розслідування, проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів. Лабораторні дослідження тривають.