Служба зайнятості окреслила основні напрямки роботи з профорієнтації

 

Одним із важливих завдань служби зайнятості у 2018 році є модернізація сервісу профорієнтаційних послуг.

За словами директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любові Кожолянко, цей процес відбуватиметься на засадах забезпечення доступності послуг для населення, кейс-менеджменту (індивідуального підходу при обслуговуванні) та спільної координації дій соціальних партнерів.

«Профорієнтаційна робота вкрай важлива не лише для служби зайнятості, а й для держави в цілому, адже упереджує безробіття та дозволяє кожній людині максимально відкрити свій потенціал.

У 2018 році перед службою зайнятості стоять наступні завдання: удосконалити нормативне-правове, методичне та кадрове забезпечення профорієнтації. Крім того, буде посилена співпраця з освітою щодо профорієнтації учнів”, – зауважує Л. Кожолянко.

Довідково. Протягом січня-лютого 2018 року кількість осіб, охоплених профорієнтаційними послугами становила 10584 особи, у тому числі 7436 осіб, які мали статус зареєстрованого безробітного.

Також профорієнтаційними послугами було охоплено 1588 осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів, з них учні загальноосвітніх шкіл становили 1404 особи.



Top