У Заставні 13-річний посівальник обкрадав пенсіонерів

Надрукувати
 

Наприкінці минулого та на початку поточного року до Заставнівського відділення поліції надійшли чотири повідомлення від жителів райцентру про крадіжки грошей з приватних будинків.

У всіх випадках жертвами крадія були люди старшого віку.
 
За повідомленням promin.cv.ua до поліції звернулася 81-річна жителька міста Заставни із заявою про викрадення невідомою особою з її будинку 9 тисяч гривень.

Як розповіла пенсіонерка, відсутність коштів вона помітила після візиту хлопчика-посівальника.
 
Проведені оперативно-розшукові заходи допомогли працівникам Заставнівського відділення поліції встановити особу крадія. Ним виявився 13-річний місцевий житель.
 
Поліцейські з’ясували, що 1-го січня підліток приходив до потерпілої посівати. Перебуваючи в будинку, хлопець побачив, звідки жінка діставала гроші.

Наступного дня, поки старенька поралася по господарству, юний правопорушник непомітно проник до її помешкання через незамкнені двері та викрав заощадження пенсіонерки.
 
Також встановлено, що з 18 грудня минулого року по 3 січня цього року підліток вчинив 4 крадіжки грошей на загальну суму понад 15 тисяч гривень.

До помешкань довірливих пенсіонерів хлопець потрапляв під різними приводами. Оцінивши обстановку, він вичікував, поки господарі вийдуть з будинку, а потім обкрадав їх.

Поцуплені кошти підліток витрачав на солодощі, продукти харчування, одяг і подарунки друзям.
 
За фактами вказаних крадіжок слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Хлопець і раніше потрапляв у поле зору поліції за скоєння аналогічних злочинів.

У 12-річному віці вже вчинив декілька крадіжок, за що суд призначив йому заходи виховного характеру, повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.