Відео - Петро Чорний та Олександр Кварта - Благодійний концерт в Заставні, організований "Волонтерською Сотнею"

Надрукувати
 
Петя Чорний та Олександр Кварта в Заставні

Щоразу вдивляючись в обличчя воїнів-героїв, які були на передовій, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність нашої країни, розумієш — Україну ніякому підступному ворогові ніколи не здолати І НЕ ПЕРЕМОГТИ.

А надійним тилом для воїнів є волонтери, тисячі пересічних громадян, які щодня моляться за них до Бога, щоб ПІДТРИМАВ у скрутні і важкі хвилини, допомагають усім необхідним для комфортнішого перебування у зоні АТО.

Районний Палац культури вкотре гостинно відкрив двері перед відомими співаками України, знаним танцювальним колективом Буковини, які приїхали на запрошення «Заставнівської волонтерської сотні» (головний організатор — сотник М.М’якота). Цей концерт подарував море позитивних емоцій, гарні враження, розвіяв сумні думки, які «обсіли» окремих глядачів. У залі — аншлаг. За кошти, які виручать від реалізації квитків, організують чергову відправку на Східні рубежі України, де мужньо і стійко обороняють споконвічні українські землі, відважні сміливі захисники.

Першим на сцену вийшов давній друг «Заставнівської волонтерської сотні», популярний, енергійний, запальний, харизматичний український виконавець, композитор Олександр Кварта. Про нього ще можна сказати, що це людина-свято, людина-сонце, справжній майстер позитиву, джерело невичерпної енергії, щирості та добра, який за короткий період полюбився сотням заставнівчан (понад рік на цій сцені виступав разом з Наталією Май та її талановитими донечками).

Він душевно звернувся до воїнів АТО, для яких були відведені перші ряди, дякуючи за мирне небо, героїзм і мужність. Концертну програму «Миру, добра і любові» прикрасили авторські твори співака — «Трембіта», «Струмочок», «Україна», всім відомі шедеври української естради, зокрема, «Смерека», попурі українських народних пісень тощо. Чимало творів виконав з чарівною, витонченою дружиною Ольгою (із залу за виступами батьків спостерігали й два миловидні синочки). Доповненням, окрасою окремих композицій слугував виступ народного ансамблю танцю «Черемшина» з м.Вашківці (керівник О.Сірецький), з якими торік, а також із «Заставнівською волонтерською сотнею» знімав кліпи на безмежних Карпатських просторах.

Веселі і запальні українські танці, які побачили заставнівчани й гості, наповнювали серця безмежною радістю, щастям, залишаючи незабутні враження. Глядачам сподобалася й «Вашковецька переберія», яку презентували юні аматори. До речі, Олександр Кварта з родиною у ці дні були у Вашківцях, де захоплено спостерігали за діями, виступами маланкарів, їхніми унікальними масками і костюмами. Неперевершеність та досконалість українського мистецтва, яке щоразу дарує «Черемшина», професіоналізм та самовідданість танцюристів, авторитет, повага і творче визнання добре відомі не лише Буковині, але й далеко за її межами.

Багато драйву у концертну програму вніс Петро Чорний — душа циганської пісні, коштовна перлина і серце пісенного олімпу, талановитий, харизматичний заслужений артист України. Приємно, що ця зустріч виявилася найтеплішою, і, мабуть, ще надовго залишиться у серцях вдоволеної публіки. Незважаючи на втому, після тривалого переїзду, співак не шкодував сил, часу, емоцій, щоб підняти настрій численним глядачам.

У районному Палаці культури Петро Чорний відійшов від якихось рамок, стереотипів, ставши звичайною товариською людиною, готовою безкорисливо іти на теплі, душевні вчинки. Він щиро говорив про учасників АТО, щоразу схиляючи голову перед їхньою відвагою.

Співак встановив душевний невидимий діалог із залом і його продовжував аж до завершення концерту. У перерві між піснями розказував анекдоти, жартував, читав власні вірші, розважав публіку тощо.

Розпочав свій виступ із хіта «Далю-Даля». У репертуарі Петра Чорного були і циганські романси, відомі пісні, зокрема, «Червона рута», «Мохнатый шмель», «Іване», «Родители» (викликала у глядачів дуже змішані емоції: хтось посміхався, у когось покотилися непрохані сльоза), «Сердце пой», «Чом ти не прийшов», авторські — «Отаман», «Лети на край» та інші. Співак із радістю приймав квіти від шанувальниць, жартуючи «Оставить цветы – означает оставить свой успех!». Петро Чорний співав разом із залом, спускався зі сцени та, проходячи рядами, давав мікрофон бажаючим, відзначаючи талант наших заставнівчан.

Слід наголосити, що окремі пісні хоч і звучали російською мовою, та це у залі не створювало якогось дискомфорту. Сам Петро Чорний, попри іншомовний репертуар і належність до циганського народу, спілкувався українською мовою, виголошуючи гасла: «Слава Україні», «Я люблю Україну та її народ». З теплотою говорив про українську надію, у якої світле і гарне майбутнє.

Приємно, що ця зустріч з відомими виконавцями і танцюристам виявилася найтеплішою, і, мабуть, ще надовго залишиться у серцях вдоволеної публіки.

На завершення на сцену піднялися члени «Заставнівської волонтерської сотні». Сотник М.М’якота для вітань і побажань запросила голову райдержадміністрації Ю.Кітаря, який не приховував свої враження і емоції від виступів П.Чорного, Олександра і Ольги Кварти, які від громади Заставнівщини отримали подяки, а спільну Почесну грамоту райдержадміністрації, райради — керівник «Заставнівської волонтерської сотні» М.М’якота.

Свої думки висловили в.о. голови Кіцманської райдержадміністрації Ю.Косар, голова Вашковецької ОТГ М.Перч та голова обласного товариства «Просвіта» О.Савчук, який співакам, глядачам запропонував разом виконати «Многая літа». Депутат обласної ради, голова районного товариства «Просвіта», волонтер, журналіст С.Масловська на сцену запросили учасників АТО, яким і тисячам воїнам, які нині перебувають на передовій, зобов’язані мирним і спокійним сьогоденням. Наголосила, що 16 січня — День пам’яті кіборгів, які своєю звитягою довели, що Україна є і буде. Гарні слова підготувала й зіркам сцени, які подарували і драйвові, і сумні, і жартівливі композиції, якими надовго запам’ятаються аудиторії.

Концертну програму О.Кварта завершив піснею «Миру, добра і любові».

Про цю теплу і зворушливу зустріч ще довго нагадуватиме спільна світлина, на якій ніхто не приховував усмішок, радості, гарного настрою і позитиву.

Матеріал Заставнівської районної газети "Голос Краю"

 Л.БАЛАНЕЦЬКА, О.ОСТАПОВИЧ (фото) 

О. Панзига (відео)

Поділися з друзями