Як доглядати за своїми ніжками. Чи для чого потрібен педикюр?

 

За можливість мати гарні ніжки Русалочка заплатила дорого: віддала Відьмі свій чарівний голос. Бажане то вона отримала, але ж з яким болем давався кожен крок!

Ми, особливо в дитинстві (та чого там гріха таїти, і в набагато більш зрілому віці), представляємо себе улюбленими книжковими героїнями - то Білосніжкою, то Скарлетт, то Попелюшкою на першому балу ...

Тільки Русалочкою себе не уявляємо, а ... відчуваємо. Ясна річ, що такі відчуття приходять з якогось віку - до кого раніше, до кого пізніше.

Ходити ніби по гострому лезу - чи не так, знайоме відчуття? І ніжки від народження дано, і чаклунства ніякого, і хірург всім задоволений, і взагалі - у поліклініки особливих претензій немає. А, ти диви, болять!

Мозолі, потертості, натоптиші, тріщини на п'ятах ... У Русалочки-то від іншого хворіли, а тут ... Хоч до Відьми йди!

Звичайно ж, кожен з нас знає - допоможе педикюр. Але (увага!) Не разовий процедура, а постійний догляд.
Навіть незручно говорити, але все ж: педикюр, так само як і манікюр, - це не лак на нігтях, а належні процедури по догляду за кінцівками.

І ногам варто приділяти не менше часу, ніж рукам і особі. Тому що ноги, можна сказати, - засіб пересування.

Причому в будь-який час року. І восени, після літа, коли від ходіння босоніж по траві або пляжній гальці на ступнях можуть з'являтися натоптиші, тріщини і навіть рани.

І взимку, коли після довгого перебування в задушливих чоботях ноги потребують додаткової уваги. Ну, навесні і влітку - і коментувати незручно. А взуття з відкритими носочками, пяточками?

ТАК ЩО ТАКЕ педикюр і НАВІЩО ВІН ПОТРІБЕН?

Слово «педикюр» має латинське походження і означає догляд за ногами.
Турбота про них необхідна: каблуки, колготки, незручне взуття - все це відбивається на стані наших ніжок. Так що педикюр - не розвага, не примха, не порожня трата часу і грошей.

Ця процедура - необхідний елемент особистої гігієни і, звичайно ж, вимагає серйозного підходу.
Отже, вирішили. Робимо педикюр! Але де?

Можна - в салоні, можна - вдома. Але треба пам'ятати, що це вимагає спеціальних навичок.

Для «правильного», Класичного, педикюру знадобляться таз з гарячою водою, засоби для розм'якшення і дезінфекції стоп, пемза або шліфувальна пилка для ніг.

Краще мати домашній набір для даної процедури: ножиці для підстригання нігтів, щипчики (ножиці для кутикули і кусачки), пилка (тільки не залізна!) Для підпилювання нігтів і полірування. Плюс все необхідне для нанесення лаку.

ТОЖ ПОЧНЕМО

Перше. Потрібно розпарити стопи в воді: 15-20 хвилин достатньо для розм'якшення шкіри.
Додайте в тазик нарізаний лимон - він чудово знімає втому. Можна кинути для дезінфекції кілька кристалів марганцівки.

Друге. Обробка нігтів. Паличкою акуратно відсуваємо кутикулу, але зрізати її не слід! Можна скористатися спеціальним засобом для видалення кутикули.
Потім нігті треба підстригти. Не можна зрізати їх «під корінь» - повинен залишатися 1 міліметр вільного краю - для захисту нігтьової пластинки.

Також не потрібно вирізати куточки нігтя - це може привести до його вростання в палець, що вкрай болісно. І закінчитися це може в кабінеті лікаря - видаленням всього нігтя.

Третє. Обробка загрубіла. Розпарену ступню витираємо насухо. І обробляємо її всю мокрою пилою або пемзою, приділяючи особливу увагу п'яті.
Винищити все натоптиші відразу не варто і намагатися. Щоб повернути стопам дитячу ніжність, потрібно доглядати за ними щодня: пом'якшувати шкіру кремом і 1-2 рази в тиждень шліфувати.

Легкий масаж з живильним кремом просто необхідний: на шкірі стоп дуже мало сальних залоз, і вона швидко сохне. Ця маніпуляція необхідна для того, щоб після педикюру не з'явились тріщини. Взагалі-то, кремом для ніг не зайве користуватися щодня.

Четверте. Ефект доглянутості. Наносимо лак. Навіщо? Він в якійсь мірі захищає нігтьову пластинку. Навіть безбарвний лак зробить дамську ніжку більш ефектною.
У салоні можуть запропонувати різні види педикюру: традиційний (щойно обговорили його домашній варіант), європейський, апаратний, SРА-педикюр, всілякі види масажу стоп, відновлення і навіть нарощування нігтів ...

ДОДАТКОВА ТУРБОТА

Педикюр - далеко не останній пункт програми «Я у себе одна». Щоб зберегти плавну ходу, щоб жодна танцівниця не могла зрівнятися з вами, щоб під час ходьби не відчувати під ступнями гострі ножі - не треба лінуватися і нехтувати таком необхідним доглядом за ніжками.

До речі, фармацевти пропонують сучасні препарати: креми, мазі, гелі, які допоможуть у догляді за вашими стопами. І вони просто незамінні при досить серйозних проблемах - сухість, тріщини, діабетична стопа.

Застосування таких засобів допоможе зберегти красу і - головне - здоров'я ніг. А це означає, що ваша хода завжди буде легкою і плавною. На заздрість будь якій Русалоньці!



Top