У Заставні рятувальники гасили умовну пожежу в дитсадку

Надрукувати
 
 рятувальники гасили умовну пожежу в дитсадку
заставна   район   Заставнівський район   діти   ДСНС  

13 березня 2018 року для рятувальників Державної пожежно-рятувальної частини № 5 було проведено тактико-спеціальні навчання на базі дошкільного навчального закладу № 3 м. Заставни.

За задумом навчань, через коротке замкнення електромережі виникла пожежа в ігровій кімнаті на 1-му поверсі, внаслідок чого у приміщенні утворилось щільне задимлення.

Помітивши пожежу, працівники закладу повідомили про подію до Служби порятунку та розпочали евакуацію із приміщення.

Під час цього етапу навчань працівники дитячого садка демонстрували свої навички, як правильно діяти у загрозливій ситуації, щоб не допустити травмування когось із дітей чи педагогів.

Було проведено тактико-спеціальні навчання на базі дошкільного навчального закладу № 3 м. Заставни

Далі до тренувань долучилися вогнеборці. По прибуттю рятувальників завідуюча довела інформацію про стан евакуації, місце виникнення умовної пожежі та людей, котрі перебувають всередині.

Щоб ускладнити змодельовану ситуацію, за задумом навчань у приміщенні на 2-му поверсі залишилися вихователька з дитиною, які через вогонь та дим не змогли самостійно покинути приміщення.

Тому вогнеборці у спеціальних апаратах захисту органів дихання та зору увійшли всередину будівлі, евакуювали із 2-го поверху в безпечне місце виховательку та дитину і оперативно ліквідували умовну пожежу.

Після цього було підбито підсумки навчань. Також рятувальники провели роз’яснювальну роботу із працівниками дитсадка.