На Волині діти отруїлися грибами - помер хлопчик

Надрукувати
 

Життя старшої дитини врятувати не вдалося. За життя його брата і сестричок досі борються лікарі

Одна дитина померла, ще троє в реанімації – через отруєння грибами на Волині, передає "5 канал". Їх назбирав і приніс додому 13-річний хлопчик. Оскільки батьків не було вдома, він сам їх приготував та нагодував молодших сестер і брата.
Дітям стало зле не відразу. Але за добу їх вже у ледь притомному стані забрали до реанімації Волинської дитячої обласної лікарні. Життя старшої дитини врятувати не вдалося. За життя його брата і сестричок досі борються лікарі. Вони припускають, що серед їстівних грибів у їжу потрапила бліда поганка.

"Набрали тих грибів, насмажили і наїлися – от і весь результат. А прийшли до хати – батькам не сказали, що воно і до чого. Почали рвати. Медиків викликали, говорили – нам лише таблетки виписали. А діти не сказали, що їли, ми ж не знали. Коли вже сказали – пізно, забрали старшого внука в лікарню", – розповіла бабуся Галина.

Лікар-анестезіолог Волинської обласної дитячої лікарні Олег Тацюн пояснив: "Летальність від отруєння блідою поганкою досить висока – іноді складає 60-80%... Перші три дні – це такий час, коли ми можемо чимось дітям допомогти… В цьому випадку – пізнє звертання".