В Заставні відбулася година спілкування з людьми з обмеженими можливостями

Надрукувати
 

У приміщенні Заставнівського районного палацу культури відбулася година спілкування з людьми з обмеженими можливостями,  в якій  взяли участь керівники організацій та управлінь. 

Із щиросердечними вітаннями до присутніх звернувся перший заступник голови Заставнівської районної державної адміністрації Василь Молдован та вручив  Грамоти найбільш активним членам районної організації  інвалідів.

  Свої роз’яснення  законів та змін, які були внесені  останнім часом давали: головний лікар ПМСД району   Любомир  Шевчук, головний лікар Заставнівської ЦРЛ Василь Липка, в.о. начальника управління праці  та соціального захисту населення Галина Альошкіна, заступник начальника Заставнівського відділення Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області  Надія Грішін та головний спеціаліст  Заставнівського бюро безоплатної правової допомоги  Оксана Павельчук.

 На свято,  проведення якого  було зініційоване головою Заставнівської районної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Ніною Онофрей, були запрошені люди, які потребують особливої уваги.

Мета зустрічі спрямована на виховання толерантного ставлення до людей з обмеженими можливостями, на руйнування психологічних, фізичних, соціальних бар’єрів, які виключають або обмежують їх участь у повноцінній життєтворчій діяльності.

  Милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.

Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре.

Варто відмітити, що  концерти, зустрічі, акції, що проходили впродовж минулого року,  були проведені саме з цією метою.

А ще для того, аби  об’єднати  інвалідів  довкола спільної мети – бути гідними громадянами своєї  країни та приносити суспільству користь.

Присутні  щиро дякували  голові районної організації Всеукраїнської організації інвілідів "Союз організацій інвалідів України" Ніні Онофрей, директору Заставнівської ЦБС Лесі Стасюк за підготовку та проведення заходу.