Відео - В Заставнівській гімназії пройшов пізнавальний урок "Земля - наш спільний дім"

Надрукувати
 
заставна   район   Заставнівський район   гімназія   школа   Заставнівщина   відео  

В усьому світі 20 березня під час весняного рівнодення за ініціативою ООН святкують Всесвітній День Землі. Це свято любові і турботи за наш спільний дім.

Він закликає об’єднати всіх людей у справі захисту навколишнього середовища і нагадати про екологічні проблеми нашої планети.

Саме в цей день в актовій залі Заставнівської гімназії зустрілися три команди учнів других класів: Шубранецької ЗОШ ( класовод Томко М.Л.), та Заставнівської гімназії (класовод 2-А класу Маркевич Н.І. та класовод 2-Б класу Турецька І.М.).

Відбулася незвичайна пізнавальна гра-подорож на тему «Земля – наш спільний дім», в якій діти представляли назви своїх команд, називали девіз і колір команди.

Учні з цікавістю складали пазли, прислів’я, розпізнавали «знаки-малюнки» на екологічну тематику, де проявили свої знання про планету Земля, її проблеми та шляхи їх вирішення.

До діток завітала космічна гостя Кассі із планети «Х», яка була здивованою красою, багатством нашої планети і з цікавістю слухала про цікаве життя на нашій Землі.

Був проведений конкурс творчих робіт: «Мій рідний край – краплинка на карті України». Кожна команда попередньо отримала завдання розказати про свій край, місто, село в якому живуть. Команда «Фіалки» (учні 2-А класу гімназії) презентували рідний край, розповідали легенду про походження назви Буковини у формі рольової гри, а також ознайомили всіх присутніх із гербом Буковини, автор якого Орест Криворучко.

Команда «Чорнобривці» (учні 2-Б класу гімназії) розповіли про герб Заставни (автор Андрій Ґречило) та про походження міста Заставни, ознайомили з видатними людьми минулого і сучасності свого міста.

Команда «Соняшники» (учні Шубранецької ЗОШ) презентували цікавий пластиліновий мультик про походження села Шубранець, а також розповідали про свій герб, про славетних людей села Шубранець.

Учасники заходу вміло донесли глядачам про традиції святкування релігійних свят на Буковині. Активними були і вболівальники, які влучно давали відповіді на запитання.

Підводячи підсумок заходу діти з хорошими думками, бережними руками передавали земну кулю один одному з такими словами: «Я хочу жити в чистому довкіллі і тому не буду забруднювати свій рідний край, який дуже люблю» В цей день в Заставнівській гімназії гучно дзвенів Дзвін Миру, який став символом збереження життя на землі і дружби народів.

А на кінець другокласники гімназії для своїх гостей, друзів підготували танцювальну композицію «Діти – квіти». Захід згуртував дітей і зародилися добросусідські відносини між Шубранецькою ЗОШ та Заставнівською гімназією.

Класоводи: Томко М.Л., Турецька І.М., Маркевич Н.І.

Поділися з друзями