У 3-х осіб в Заставнівській ТВК – ковід19. Міський голова, член ЗЕ-команди, ігнорує небезпеку для життя та здоров’я людей, сприяє поширенню ковіду?

 

2 вересня 2020 року Заставнівська міська ТВК прийняла клопотання до голови та ради про виділення іншого приміщення для її діяльності.

Оскільки наявне, не відповідає вимогам ЦВК та Постанові КМУ про адаптивний карантин. На той момент комісія і Заставні працювала в умовах «червоної зони». Після надання іншого приміщення, передбачалося відповідне звернення до ЦВК щодо затвердження його.

3 вересня це клопотання зареєстрували у міській раді. І голові про нього було добре відомо. Оскільки вранці того ж дня, він зустрів мене в коридорі міської ради і кричав, що «просити буду у нього на колінах, а не вимагатиму».

А як же стаття 43 Конституції України («Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці»)? Навіть більше, 8 вересня сесія Заставнівської міської ради (на яку членів ТВК запрошено не було?!) вирішила надати в оренду приміщення за 1 грн ТВК площею 45 м2. (!!!!): для безпеки людини в приміщенні на 1 особу в «зеленій зоні» потрібно 5 м2, у помаранчевій - 20 м2. Про клопотання членів комісії голова навіть словом не обмовився, хоча повинен був! Хоча по великому рахунку і сесія не дуже була потрібна, щоб перевести членів комісії в інше приміщення. Було б бажання в голови….

Своїми діями та бездіяльністю він не тільки порушив законодавство України, та сприяв поширенню ковід19 : станом на 17 вересня – у трьох осіб з ТВК підтверджено ковід19, двоє із них перебуває вже в інфекційному відділенні ЦРЛ. Як мінімум ще у двох членів ТВК є втрата запаху та нюху….. Як на мене є підстави для притягнення голови до відповідальності по статті 325 та статті 365 ККУ

Найстрашніше в ці ситуації: члени ТВК повідомляли про небезпеку… Та навіщо голові турбуватися про людей? Заради своєї табуретки він вже залишив Заставну з двома селами, тепер, напевне, хоче вибори зірвати, щоб дальше бути в «тємі і при ділах» і пофіг люди та їх здоров'я? Йому ж все можна, він ж йде на вибори від ЗЕ!?
Зробив членів виборчої комісії, зробить і інших?

Р.С. До речі, лікування на ковід19 – платне ( зі слів хворих, мінімум 1000 грн в день, з безкоштовного тільки – система, шприци та фізрозчин)?!

Автор: Член дільничної комісії Юлія Джус



Top