Правильно вибираємо шпалери в дитячу кімнату

 

Серед безлічі виборів, які стають перед батьками, не останню чергу займає й вибір шпалер в дитячу кімнату. Дитині батьки завжди хочуть дати тільки найкраще, тому перед покупкою настінного покриття вони завжди беруть до уваги всі моменті, яких виявляється може бути доволі багато.

Кожен параметр такої покупки відіграє важливу роль не тільки з естетичного плану, але також і впливає на здоров’я дитини, тому просто купити найдорожчі шпалери може бути недостатньо.

Існують суттєві відмінності в процесі вибору шпалер для звичайної кімнаті и дитячої. Це в першу чергу стосується безпеки. Шпалери мають бути не тільки гарні, а ще й безпечні для дитині і тут питання не лише в тому, з яких матеріалів вони виготовлені.

Не забуваємо також, що краще звертатися тільки в перевірені магазини. Один з таких - інтернет-магазин Кераміс. Дивіться ціни на шпалери для дитячої кімнати на https://www.keramis.com.ua/uk/category/detskie-oboi/. Доставка інтернет-замовлень по всій Україні. Промокодом зі знижкою можна дізнатися за телефоном 0 (800) 30-44-40 - безкоштовно по Україні зі стаціонарних та мобільних.

На що варто звертати увагу при покупці?

В першу чергу зазначмо, що безпека шпалер напряму залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Нині існує кілька популярних варіантів, які використовують виробники. Зупинимось більш детально на кожному з них.

  • Папір. Такі шпалери — це золотий стандарт для дитячої кімнати, який має цілий ряд переваг. Екологічність гарантує спокій батькам з приводу того, що в кімнаті буде максимально безпечна атмосфера. Окрім цього, важливим є той факт, що паперові шпалери «дихають», а отже в приміщенні не буде порушуватися мікроклімат. Недовговічність паперових шпалер не можна вважати недоліком, адже психологи й так радять змінювати настінне покриття в дитячій кімнаті не рідше аніж раз в два роки.
  • Флизелін. Сучасний матеріал, який виготовлений з натуральних компонентів. Такий варіант в першу чергу користується попитом завдяки своїй довговічності і можливості мити шпалери. Остання характеристика вкрай важлива, адже всім відома любов дітей до «наскального живопису». Малюнки дітей на шпалерах можна буде легко видалити, використовуючи звичайні засоби для чищення. До того ж в випадку демонтажу такі шпалери не залишають по собі слідів на стіні.
  • Рідкі. Це дорогий варіант, який втім має одну перевагу над усіма іншими — можливість їх фарбувати. Це суттєвий факт, який дозволить змінювати інтер’єр в кімнаті дитини, але при цьому не викидаючи купу грошей на придбання нових шпалер.

Не менш важливе за фізичне, й психологічне здоров’я дитини. Саме тому при виборі варто дослухатися до порад спеціалістів, які радять обирати кольорову гамму шпалер, враховуючи вік дитині і стать. Для немовлят та дітей віком до двох років краще використовувати яскраві шпалери з великими малюнками. Це буде спонукати дитину до пізнавання світу, а також формуватиме позитивний настрій. Коли малюк вже підріс і знаходиться в постійному русі, проявляє гіперактивність, шпалери в його кімнаті варто переклеїти на більш стримані. Зазвичай такий сплеск активності настає в 4-6 років.

Топ 5 колекцій шпалер

Асортимент сучасних виробників наскільки широкий, що іноді навіть досвідчений користувач може заплутатися в виборі. Розмаїття кольорів, фактур і малюнків може поставити в тупик, і щоб цього не сталося далі розглянемо п’ять серій шпалер від відомих бренді, які будуть слугувати орієнтиром.

  • Rasch Wallton. Шпалери німецького виробника і якості. Головна їх перевага — можливість фарбувати. Мають флизелінову основу, що свідчить про стійкість до прямих сонячних променів. Виконані в стриманій кольоровій гаммі.
  • Grandeco Myriad. Продукція відомого бельгійського бренду. Їх можна чистити, використовуючи для цього щітку. Поєднання вінілу і флізелінової основи гарантує стійкість до механічних пошкоджень.
  • Decoprint Sweet Dreams. Бельгійська компанія створила флізелінові шпалери, які ідеально впишуться в інтер’єр кімнати для малюків. Великі малюнки будуть приваблювати дитину, спонукаючи її розглядати їх. Пастельні кольори мають заспокійливу дію.
  • Dekens Pop up your walls. Шпалери ще однієї бельгійської компанії. Головною перевагою серії можна вважати цікавий вибір кольорів. Виготовлені на основі флізеліну, тому відрізняються стійкістю.
  • BN Smalltalk. Продукція від відомого бренду з Нідерландів. Шпалери мають флізелінову основу, а отже будуть довго служити. Малюнки з них можна видалити, використовуючи щітку. Виконані в широкій кольоровій гаммі і з різними малюнками.

В статті ми навели корисні поради спеціалістів, які мають спростити вибір, а також п’ять топових моделей шпалер.



Top