Як правильно обрати шини та покришки

 

З настанням холодної пори року практично всі автомобілісти замислюються над тим щоб підготувати свій автомобіль до холодів і перше на що звичайно звертають увагу це зміна шин.

Для чого потрібно перезувати автомобіль

Кожен водій знає що зима це аж ніяк не пора року яка дозволить їздити на літніх шинах і не важливо чи вони нові чи зношені результат таких поїздок небезпечний адже літні шини тверді й від цього не мають достатнього щеплення на слизькій дорозі.

У випадку із зимніми шинами вини набагато м’ячі і тим самим мають змогу більше зчеплюватись на слизькій дорозі, взагалі ідеальний варіант це шиповані покришки які дозволяють водію повністю тримати контроль над автівкою.

Чи варто замінювати лише шини

Вже кілька років автомобілісти звикли зберігати не сезонні шини та диски на спеціалізованих автосервісах чи шино монтажах що дозволяє не возити туди сюди непотрібні колеса а залишати їх на зберіганні, такий спосіб дозволяє не займати місці у власному гаражі.

З допомогою сьогоднішніх технологій та тенденцій виготовлення шин та дисків значно покращилось і кожен охочий може знайти для свого транспорту саме такі колеса які підійдуть як по якості так і по ціні, великі асортименти шин та покришок дозволяють купити і більш бюджетний варіант хоча варто все ж таки пам’ятати що на таких речах не потрібно економити адже напряму від цього залежить якість та безпечність ваших поїздок.

При купівлі шин та покришок для свого автомобіля варто пам’ятати що розмір, висота та габарити шин та покришок напряму залежать від марки вашого авто, року випуску та комплектації, щоб купити саме те що буде ідеальним для вашої автівки варто звернутись за допомогою до професіоналів які підберуть вашому сталевому коню найкращий варіант.

Правильний вибір якісних шин та покришок дозволить насолоджуватись вам ними кілька сезонів, не впливатиме на зношеність ходової  та розвалу що також зекономить кошти додаткових ремонтів та дрібних неп оладків.

Варто зауважити що є водії які надають перевагу так званим всесезонним шинам, хтось робить це щоб не перезувати авто кілька разів на рік інші ж для того щоб зекономити та варто пам’ятати що всесезонки підходять для авто тільки в тому випадку якщо ви їздите не часто, в протилежному випадку зношеність такої шини вдвічі швидша ніж зимової чи літньої, тому і як ми розуміємо зекономити не вийде.

Пам’ятайте якісні шини та покришки це гарантія вашої безпеки, повний контроль над ситуацією на дорозі а також що не менш важливо безпека оточуючих.



Top