Відео - Українська православна громада Погорілівки рухається до незалежності: ще одна церква перейшла до ПЦУ

 

14 травня у селі Погорілівка, що на Буковині, сталося дуже важлива подія для української православної громади. Ще одна церква перейшла до Помісної православної церкви України (ПЦУ). Це вже друга церква, яка перейшла до ПЦУ у районі за останні кілька тижнів.

Перехід церкви відбувся мирно та без суперечок, за ініціативою більшості вірян які розуміють що ПЦУ є правильним вибором для церковної громади, яка бажає зберегти свою православну віру та належність до української церковної громади.

Впродовж останніх років на Буковині відбувається значний рух в сторону ПЦУ. Ця церква вважається відкритою та національною, що відображає бажання українців підтримувати свою православну віру та ідентичність. Зараз ПЦУ стає дедалі більш популярною в різних регіонах України, і це може вказувати на те, що церковна громада усвідомлює важливість збереження своєї національної та культурної ідентичності.

Цей перехід є важливою новиною для української церковної громади, а також для українського народу загалом. Він свідчить про поступове зміцнення ПЦУ як національної та незалежної церкви в Україні.



Top