Відео - День миру у Заставнівському опорному ЗЗСО І-ІІІ ступенів

 

У сучасному світі мир – це найбільша цінність та мрія, адже нестабільність,  страх та насилля  - не просто  лякають та знищують, а й не дають можливості розвиватися державам, народам…

Саме тому існує цей день – Міжнародний день миру,  який був заснований 1981 року Організацією Об’єднаних Націй, як щорічне свято відмови від насильства і припинення вогню в глобальному масштабі. Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі так чи інакше віддають данину миру. Це свято покликане змусити людей не тільки задуматися, але й зробити що-небудь заради миру.

З нагоди Дня миру  - 21 вересня учні 1-11-х класів Заставнівського опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів підтримали Всеукраїнську освітню кампанію «Голуб Миру». Цього дня у закладі пройшли години спілкування на тему «Мир очима дітей», метою яких була пропаганда миру й толерантності, дотримання принципів гуманності, свободи, добра та поваги.

Яскравим дійством став флешмоб «Ми за мир!», який було проведено на подвір’ї опорного закладу учнями початкових класів під сучасну популярну музику.

Діти 2-3 класів виготовили синьо-жовті долоньки, в які зодягли Голуба Миру і прикріпили на інформаційний стенд. Учні 4 класів власноруч виготовили паперових голубів як символ миру та духовного розвитку нації. 7-8 класи намалювали плакати «Я за мир в Україні» та взяли участь у акції «Я обираю МИР заради життя».

Протягом дня була проведена шкільна лінійка «Нам потрібне мирне небо!», на завершення якої учні 5-10 класів сформували фігуру Голуба Миру та випустили у небо кульки із закликом «МИР».

Так учні Заставнівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів виявили свою громадську позицію й побажали всім мирного неба!



Top