Відео - Збори заставнівської громади стосовно ОТГ

 

24 вересня у приміщенні Палацу культури відбулися громадські слухання щодо майбутнього міста Заставни внаслідок територіальної децентралізації.

В заході взяли учать Заставнівський міський голова, його заступник, депутати міської, районної та обласної рад; заступник голови Заставнської РДА, керуючий справами райради, голови сіл Боянчук, Веренчанка, Малий Кучурів, експерти та представники з двох ОТГ – Глибоцької та Рушитинської

В ході обговорення неодноразово звучала думка щодо потреби і важливості утворення ОТГ, хоча у даному напрямку є чимало проблем, в тому числі в законодавстві. Серед основних переваг – фінансова самостійність, можливість мати прямі фінансові відносини із Києвом.

Правда, експерти озвучували важливість самодостатності та спроможності ОТГ.

Окрім того, зверталася увага, що сільські населені пункти в міській ОТГ отримують додаткові кошти із Києва на розвиток їх інфраструктури, тому в інтересах міської ОТГ (а саме такою на перспективу і буде Заставнівська) залучити якомога більшу кількість населених пунктів.

І з вуст виступаючих, і з вуст запрошених гостей неодноразово звучала думку про потребу проведення ще кількох відповідних громадських слухань, адже проблема надзвичайно важлива і вимагає детально вивчення та широкого обговорення.

Більш детально про все це у нашому відеоматеріалі.

Поділися з друзями



Top