29 травня в Заставні виступатиме «Піккардійська терція»

 

В українському календарі дуже багато, так званих, чорних дат. Одна з таких — ще незагоєна рана — лютий 2014 року, коли мирних учасників Євромайдану розстрілювали в Києві.

Тоді жодна нормальна людина не змогла стримати сльози за кожним із загиблих. Ще більшого суму додавала пісня «Гей, пливе кача…», коли ми прощалися з героями, та водночас викликала у нас не тільки жаль, але й спонукала до роздумів — ми мусимо боротися за свою Гідність, і більше ніколи не гнутися перед Росією та власним сумлінням.

Зрештою, чи не кожна пісня у виконанні «Піккардійської терції» — це виклик совісті, правди й інтелекту.

Нам надзвичайно приємно, що такий високопрофесійний колектив, акапельна формація, спів якої обожнюють у багатьох країнах світу, їде до Заставни, на запрошення голови ВО «Заставнівська волонтерська сотня» Марії М’якоти, дати благодійний концерт. Безумовно, після ознайомлення з працею «Сотні», взірцем єдності, її тісним зв’язком з бійцями на Сході України.

Переглянувши відео та газетні репортажі про наші відправки в зону війни, колектив одноголосно прийняв рішення — 29 травня о 18 годині вони виступатимуть у Заставнівському районному Палаці культури.

Кошти, вилучені від концерту будуть спрямовані на потреби бійців війни на Сході України.

Квитки можна придбати за № тел. 0661359621 та 669401454

Коротко про гурт.

У 1992 році у Львівському музичному училищі створився спочатку квартет. У 1993 — він уже став дипломантом фестивалю «Червона рута» у Донецьку, який дав старт на перемоги в інших престижних конкурсах. У 2000 році — за всю історію знаменитого міжнародного фестивалю акапельного співу «Vokal Total» організатори вперше запросили творчий колектив зі Східної Європи.

Ним стала «Піккардійська терція». У 2008 — удостоїлися найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди — Національної премії України ім.Т.Шевченка.

У 2014 — пісня гурту «Пливе кача» стала символом прощання з героями, які загинули під час Революції Гідності та військових дій у Донецькій і Луганській областях. У 2017 році вокалістам Львівської формації «Піккардійська терція» В.Якимцю, Я.Нудику, Р.Турянину, Б. Богачу, А.Капралю та А.Шавалі присвоєно звання Заслужених артистів України.

За 26 років колектив завоював звання музичної легенди України. В його репертуарі понад 400 пісень найрізноманітнішого стилю: класика, поп, рок, фольк, джаз, духовна музика, рок-н-рол, блюз тощо. На 95 відсотків — це україномовний репертуар, хоча у музичному портфоліо — твори 12 мовами світу, які співають на усіх континентах.

Проте цей унікальний колектив і досі любить експериментувати, дивує своїх глядачів новими пісенними композиціями, які із задоволенням запропонує на Заставнівській сцені. «Піккардійська терція», «Заставнівська волонтерська сотня» однозначно гарантують насолоду від професійного сучасного піснеспіву, позитивні емоції та чудовий настрій.

 



Top