Як отримати субсидію коли хтось із родичів за кордоном

 

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО ВИЗНАЧЕННЯ ПРАВА НА ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ НА ДОМОГОСПОДАРСТВО, ДЕ ЧЛЕН ДОМОГОСПОДАРСТВА АБО ЧЛЕН СІМ’Ї ДОМОГОСПОДАРСТВА ЗАРЕЄСТРОВАНИЙ, АЛЕ ПРОЖИВАЄ ЗА КОРДОНОМ

Постанова КМУ 329 передбачено:" Житлову субсидію за рішенням комісії не може бути призначено у разі, коли у члена домогосподарства або у члена сім’ї особи із складу домогосподарства доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії, були такими, що зазначені в абзацах другому — четвертому підпункту 3 пункту 6 цього Положення, і такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім випадку, зазначеного в абзаці четвертому пункту 7 цього Положення).

До 60-денного періоду перебування за кордоном не включаються дні службового відрядження, лікування або навчання за кордоном, що підтверджується відповідними документами".

Приклад 1: За адресою зареєстровані батько та син.

Син перебуває за кордоном, працює офіційно, сплачує податки та збори.

Чи буде батько мати право на призначення житлової особи із розрахунку на одну особу, на фактичну чисельність проживаючих, оскільки син проживає за кордоном.

Роз’яснення: У такому випадку мешканець квартири при оформленні субсидії, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з отримувачем. Зокрема, треба написати: «зареєстровані, але не проживають».

Але син повинен надати підтверджуючі документи, що не проживаєте разом з батьком - довідку з місця роботи, довідку про постійне місце проживання в іншій країні.

У разі неподання зазначених документів, необхідно задекларувати дохід син та сплатити ЄСВ за три місяці.

Приклад 2: За адресою зареєстровані мати та донька.

Мати перебуває за кордоном, офіційно не працює.

Чи буде донька мати право на призначення житлової субсидії із розрахунку на одну особу, на фактичну чисельність проживаючих, оскільки мама проживає за кордоном.

Роз’яснення: Якщо особа, яка перебуває за кордоном задекларує свій дохід, сплатить ЄСВ за три місяці, субсидію розрахують за рішенням комісії.

При цьому, в Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з отримувачем.



Top