Увага! Звернення до мешканців району щодо безпечної поведінки на воді

 

У спекотну погоду чимало мешканців області намагається провести свій відпочинок поблизу води на річках, озерах, ставках та інших водоймах.

Та, на жаль, не завжди люди дотримуються правил безпеки, як наслідок цього, з початку 2018 року у Заставнівському районі Чернівецькій області втопилося 3 людей.

Основними причинами загибелі людей на водних об’єктах є купання в необладнаних, неперевірених місцях та місцях, де купання заборонено;  купання в нетверезому стані; пустощі на воді; перебування біля води дітей без нагляду дорослих.

Заставнівський районний сектор Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до всіх заставнівчан та гостей бути вкрай обережними під час відпочинку на воді та суворо дотримуватися правил безпеки!

Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання. Запорукою безпечного відпочинку на воді є вміння плавати. Людина, яка добре плаває, почуває себе на воді спокійно, упевнено, у випадку необхідності може надати допомогу тому, хто потрапив у біду.

Та навіть той, хто добре плаває, повинен постійно бути обережним, дисциплінованим і суворо дотримуватись правил поведінки на воді.

Шановні громадяни!

Дбайте про свою безпеку, перед виїздом на відопочинок перечитайте правила безпеки та як правильно надати першу медичну допомогу при утопленні.

У випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101! 

Заставнівський РС Управління ДСНС Ураїни у Чернівецькій області 



Top