В Кострижівці масово спилюють ліс (фото)

 

Чи потрібні нам парки, ліси, як еталон українського ландшафту? Дійсно питання охорони навколишнього середовища в наш час актуальне як ніколи.

На нашу думку чи не найсерйознішою є проблема вирубки лісів, які ще називають зеленими легенями планети? Їхня площа за останні роки зменшилася вдвічі. Вирубка лісу є причиною 17% вмісту вуглецю в атмосфері.

На днях у нас в Кострижівці народ обурився, що вирубують дерева плантаціями. Цей ліс відноситься до Кіцманського лісового господарства. Це дуже небезпечно для селища, яке знаходиться внизу.

Вони просто валять зелені дерева по варварськи. Ще не чула ніколи, що чистять зелені дерева в середині літа. Під загрозою опинилася птахи, тварини, бджоли ….Вирізають ліс наче монголо-татари. Саме так можна назвати тих, хто вирубує дерева вздовж доріг, ліси і продають на дрова.

В ці дні можна було побачити, як рубають безболісно здорові дерева, які ростуть не один рік. Вони обчистили за пару днів велику територію, оголили ліс. Цей ліс біля гори в Кострижівці - є унікальною ландшафтною пам’яткою.

Жалко дивитися на дуби особливою породи, коли на них замахується сокирою християнин. Хіба це не гріх? Вважаю, що це гріх і досить великий. Ми рубаємо під корінь своє майбутнє, майбутнє своїх дітей і внуків. Невже це така чистка дерев, коли забирають стовбур, залишаючи розкидану крону дубів-велетнів? Чому вони так поспішали і для кого це робилось?

Щось подібне Кострижівка вже пережила два роки тому, коли вирубали багато - майже 65 дерев - біля спуску в селище і ніхто не був покараний. Вони придумали таку версію, що заготовляли дрова для монастиря. Коли ми звернулись до монастирів, то там цього нічого не знали і до сьогодні дров не бачили.

Читачу, може ти пам’ятаєш, що навіть був спеціальний випуск «1+1» з цього приводу і нічим це не закінчилось, нікого не покарали.

А непокаране зло відроджується, і, на жаль, в більших розмірах

Хочу звернутись до тих, хто має попереджувати незаконну вирубку лісів і відповідає за охорону навколишнього середовища – ви де?!

Ліс рубають по живому, зелені здорові дерева!!! Ви про це знаєте? Ні? То я вам про це кажу.

Селище Кострижівка знаходиться внизу і , не дай Бог, повінь, зливи, то потоки води не стримає ніщо, затопить все: житлові будинки, інфраструктуру, городи і знесе в Дністер. Невже потрібно бути екологом, щоб знати це? А може потрібно бути людиною і не робити цього?

Щороку лунають суворі заборони щодо вирубки здорових дерев. Невже ми такі варвари? Нещодавно в Осло відбулась конференція з питань зміни клімату, в якій взяли участь 52 країни: США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Японія, Австрія зобов’язались виділити 3 млрд. доларів на охорону лісів в бідних країнах.

Окремо Норвегія пообіцяла Індонезії 1 млрд. доларів за дворічний мораторій на вирубку лісів. Бо якщо ми про це не подумаємо, то помста природи може бути страшною. Тож в якій ситуації можемо опинитись ми? Чому ми нищимо, те що дав нам Бог для захисту???

Невже ми не зможемо зберегти наш ліс? Невже це питання знову залишиться, як і два роки тому назад, поза увагою правоохоронних органів?

Автор: РаЇса Андріївна

 



Top