Відповідальність за георгіївську стрічку.

 

Відповідно до Закону України який прийнятий Верховною Радою України 16 травня 2017 року№2031-VIII "Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди

георгіївської (гвардійської) стрічки" Кодекс України про адміністративне правопорушення доповнено Статтею 173-3якапередбачає відповідальність за виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки.

Тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення (850грн. до 2550 грн).

Якщо вони вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, виготовлення або поширення георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення -

Тягнуть за собою накладення штрафу від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення (2550грн. до 5100грн).

Примітка. Положення цієї статті не застосовуються у випадках, передбачених частиною третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Начальник відділу «Заставнівського бюро правової допомоги» Василь Данищук

вул. Д.Галицькго 1А м. Заставна тел. 3-11-87, Єдиний контакт центр 0-800-213-103



Top