Як святкують день народження дитини в різних країнах світу?

 

День народження - це важлива дата в житті кожної дитини. В Україні зазвичай його святкують, запрошуючи гостей, печуть або купують торт зі свічками, дарують дитині іграшки та інші подарунки.

Обов'язковим також є привітання у віршованій формі, або своїми словами. До речі, цікаві ідеї для власного привітання з днем народження в прозі, ви можете знайти за посиланням krainau.com. Там же ви знайдете привітальні картинки та віршовані вітання за іменами.
А як же відзначають цей день у різних країнах Світу?

Африка

Церемонія ініціації. У багатьох африканських країнах проводяться церемонії ініціації для груп дітей замість індивідуальних днів народження. Коли діти досягають певного віку, вони вивчають закони, вірування, звичаї, пісні і танці свого племені.

Аргентина

Вальс на п'ятнадцятиріччя. Коли дівчаткам виповнюється 15, для них проводяться великі вечірки, на яких вони танцюють вальс зі своїми батьками та іншими хлопчиками.

Аруба

Діти беруть до школи частування для своїх однокласників і вчителів. Кожен учитель, який отримує частування від дитини, дарує їй символічний подарунок, такий як ручка, ластик або листівка. Також іменинник може на свій день народження носити будь-який одяг, а не шкільну форму.

Болівія

Вальс в білому. Коли дівчаткам виповнюється 16, вони одягають білі сукні і танцюють вальс зі своїми батьками та іншими хлопчиками.

Бразилія

Тягання за вуха. Іменинника тягнуть за мочку вуха стільки раз, скільки років йому виповнилося. Іменинник також віддає перший шматок святкового торта найближчій людині, найчастіше це мама або тато. Коли дівчинці виповнюється 15 років, вона танцює вальс, а першим партнером для неї є її батько або дід. Всього цього дня вона має станцювати з 15 партнерами, кожен з яких символізує рік прожитим життям.

м

Канада

Намазування носа маслом або маргарином. В Атлантичній Канаді (Нова Шотландія, острів Принца Едуарда, Нью-Брансвік та Ньюфаундленд) на іменинника влаштовується засідка і його ніс вимазується маслом на удачу. Змащений маслом ніс стає занадто слизьким, щоб невдача могла за нього вхопитися. Вважається, що ця традиція має шотландське коріння.

Китай

Макарони на обід. Іменинник висловлює повагу своїм батькам і у подарунок отримує гроші. Друзі та родичі запрошуються на обід, протягом якого подаються довгі макарони, які символізують довге життя.

Куба

Їжа, музика, піньята і безліч народу. Святкування дня народження тут є досить звичайним: їжа, прикраси, подарунки, піньята, торт, свічки, вітальна пісня та ігри. Однак на свято в цій країні запрошується величезна кількість людей.

Данія

Вивішування прапора. Щоб показати, що людина, яка живе у цьому будинку, святкує день народження, з вікна вивішується прапор. Подарунки розміщуються навколо ліжка дитини, щоб вона могла побачити їх, щойно прокинеться.

Еквадор

Рожева сукня. Коли дівчинці виповнюється 15 років, вона надягає рожеву сукню, а її батько допомагає їй надіти перші туфлі на високих підборах, а потім танцює з нею вальс. Паралельно з ними вальс танцюють ще 14 дівчаток і 14 хлопчиків.

Англія

Пироги з передбаченнями і підкидання у повітря. На день народження печеться пиріг, в який підмішуються певні речі. Наприклад, якщо ви отримаєте шматок пирога з монеткою, ви будете багаті. Також на день народження іменинника підкидають в повітря на руках стільки раз, скільки йому виповнилося років.

Німеччина

Свічки горять весь день. Член сім'ї іменинника встає на світанку і запалює на торті стільки свічок, скільки імениннику виповнюється років. Свічки потім горять протягом усього дня, а ввечері іменинник загадує бажання і задуває їх. Якщо йому вдається задути одразу всі свічки, то його бажання здійсниться.

Гана

Спеціальна їжа. На день народження подаються Ваче (бурий рис з бобами), Шето (чорний перець), Меко (червоний перець) та червоний рис з кукурудзяною яловичиною і фуфу (подрібнений ямс і маніоку).

Гайана

Особливі страви. Головною стравою на дні народження є каррі з куркою, качкою або м'ясом ягняти. Іменинник надягає щось дуже красиве цього дня.

Голандія

Особливі дати. У Голландії особливо вражаюче святкуються певні дні народження: 5, 10, 15, 20 та 21 рік. У ці дні іменинник отримує особливо великий подарунок.

Угорщина

Тягання за вуха. Коли подарунки відкриті, все тягнуть іменинника за мочку вуха, при цьому читаючи традиційного вірша.

Індія

Кольоровий одяг та шоколад. Іменинник надягає яскраве кольорове вбрання, коли йде до школи, а там роздає всім однокласникам шоколадки за допомогою кращого друга.



Top