Інтерв`ю з Козаком В.В кандидатом в депутати по 204 виборчому округу

 

Пропонуємо вашій увазі інтерв’ю, що записане у ході активної роботи керівника району.

Його кожен день – це зустрічі, прийоми і вирішення нагальних проблем. Енергії і сил, а ще напористості вимагає цей бурхливий час, коли непросто бути головою райради, брати на себе відповідальність і приймати доленосні рішення, щодня дивлячись у очі своїм близьким, знайомим, рідним, колегам і друзям. У кожному населеному пункті Сокирянщини у Василя Васильовича є сотні добре знайомих людей, то ж перед усіма –  в одвіті. І це непросто, проте у владі Козак В.В. – новатор і сильний лідер. Про це і поговоримо…

– Василю Васильовичу, у Вас постійно є сильні наміри і прагматичні плани, при цьому проявляєте себе природно: і під час виступів у Києві, і на заходах на Сокирянщині… як вдається бути таким активним і ефективним?

– Який я активний та ефективний за справами  мають вирішувати люди. Саме громада  оцінює, аналізує  мою роботу.  А я живу за простим принципом, якого мене навчав ще мій дід,  – стався до людей так, як ти хочеш, щоб ставилися до тебе. Такі життєво важливі принципи – в основі прийняття кожного мого рішення.

Наша біда в тім, що політики грішать тим, що говорять  часто те, що від них хочуть почути люди. Намагаються подобатися, ми за них голосуємо. А вони потім роблять, як завжди… Шкода, що дуже мало людей, які можуть собі дозволити чесно і відверто висловити свою думку і відстоювати її. Ну, але це явно не політичний тренд. Ми звикли вірити , а потім розчаровуємося, бо ці люди нічого не зробили, не виправдали наших сподівань і надій.

Коли ти думаєш, говориш і робиш одне і те саме – тобі легше жити. Я у своєму житті завжди стараюся говорити людям правду, якою б вона не була – приємною, чи гіркою. Також завжди стараюся відповідати за свої дії. При цьому я відстоював, відстоюю і буду відстоювати інтереси свого рідного краю, де я народився і прожив усе своє життя. Як кажуть у народі: «Де народився, там і пригодився»…

Я не вважаю, що потрібно обіцяти нездійсненне. Необхідно завжди казати людям чесно, що я намагатимуся зробити все, що у моїх силах, задля того, щоб покращити те, що ми маємо. Люди мають розуміти, що тільки спільними зусиллями ми можемо покращити наше життя.

Для зміцнення економіки всім потрібно на своїх місцях ефективно працювати, розвивати підприємництво, збільшувати доходи громадян, тим самим, наповнюючи бюджет податками, а вже потім його раціонально використовували. Але те, що останнім часом творилося в громадах нашої області виходить за межі розумного. Наш «ефективний» Кабінет міністрів на об’єднані громади направляв все фінансування, а райони залишалися ні з чим. Я вважаю це злочином. Сподіваюся, що рано, чи пізно, нова Верховна Рада зверне свою увагу на цю несправедливість. Маю також великі надії на нового Президента. Він як гарант Конституції має слідкувати за тим, щоб інтереси людей не порушувалися, щоб їх не ділили на тих, хто живе у об’єднаній громаді, хто у місті, або маленькому селі.

– Що, насамперед, мотивує Вас рухатися вперед і добиватися поставленої цілі?

– У першу чергу мене мотивує ідея, що Сокирянщина має залишатися найкращим краєм, найуспішнішим районом. Я хотів і хочу, щоб наші діти та онуки жили краще , ніж ми, щоб молодь не виїжджала у Європу, а будували її тут – на рідній землі. Ми маємо всі можливості для розвитку підприємництва, будівництва заводів, безмежних перспектив у сфері сільського господарства, енергетики. Все це треба розвивати, аби люди мали достойну заробітну плату, можливість цікаво та корисно відпочити, мали надійний соціальний захист. Я завжди це відстоював. Сокирянщина – це лідер серед районів Чернівеччини, і постійно – новатор у різноманітних сферах. На все вдавалося, навіть не зважаючи на те, що доволі часто багато проектів ми реалізовували не завдяки, а всупереч… Ціль одна – хочу,  щоб мої земляки жили, працювали, відпочивали, пишалися своєю Сокирянщиною.

– Амбіції і мрії уже так часто ставали вашими постійними досягненнями . Як правило, ви все доводите до логічного завершення. Як ви особисто визначаєте свою роль у суспільстві ?

– Кожен має свою роль у суспільстві… Воно складається з людей, де кожен має працювати в міру своїх сил і можливостей, а, може, навіть і більше. Тоді зможемо чогось досягти. Коли багато років назад мене вперше призначили головою районної державної адміністрації, була така ситуація, що у нас в районі не було ні газу, ні лікарні, тільки 17! пристосованих приміщень… Тоді виникла ідея побудувати поліклініку, щоб лікарі мали змогу приймати людей в сучасних, достойних умовах. Коли у 2004 році нам вдалося побудувати поліклініку і відчинити її двері для жителів району, моїй радості та гордості не було меж. Я не пам’ятаю, коли я ще так радів, як в той момент. Згодом – нові виклики! Вирішили закінчити газифікацію Сокирянського району. Скажу вам чесно, мало хто вірив у це… Але цілісною командою, разом із сільськими головами, із жителями громад ми за декілька років завершили цей проект. У кожному населеному пункті є природний газ!

Далі був ще амбіційніший об’єкт – Сокирянська центральна районна лікарня. Це більше 7 000 кв. м., одні стіни, без вікон, без дверей, але бажання покращити життя людей бороло усі побоювання. Як кажуть люди: «Очі – страхають, а руки – роблять» Нам вдалося завершити і цей проект. Наші громадяни  вже 10 років користуються прекрасними умовами нашого лікувального закладу.  Зараз моя основна ціль – це закінчення робіт по будинку культури, його сучасне оснащення. Я впевнений, що нам вдасться це зробити. Наші надзвичайно талановиті діти отримають змогу навчатися та розвиватися в прекрасних умовах, писати картини, грати на музичних інструментах, дивитися сучасне кіно, бути на прекрасних концертах у просторій, світлій залі… Моя ціль у житті – залишити по собі слід, а не наслідити

– Колеги-однопартійці з вами поруч уже десятиліття. Аграрна партія стала локомотивом багатьох ідей та починів, які проекти маєте нині?

– Аграрна партія виходить з «лінійки» інших партій. В Україні ж як, якщо є політична сила – за нею стоїть олігарх, який її фінансує. У такої політпартії немає проблем із біг-бордами, з пресою, з рекламою… Аграрна партія – це люди, які хочуть відстоювати інтереси сільського населення нашої держави. Бо, на жаль, у нас так трапляється, що всі можновладці, які виходять із села успішно забувають про проблеми своїх населених пунктів. Містяни не знають про потреби жителів сіл… Аграрна партія – це люди, які вирішили власними силами, власними ідеями та коштами відстоювати інтереси сільськогосподарського сектору України. Я радий, що на сьогоднішній день ми не маємо «господаря» партії. Ми – єдина політична сила, яка демократичним шляхом переобрала свого лідера. Ми йдемо на вибори, як і всі партії, але нам надзвичайно важко конкурувати із тими силами, які витрачають мільйони на рекламу та підкуп виборців. Але сподіваємося, що люди розуміють цю ситуацію. Підтвердженням цього є те, що на місцевих виборах і в об’єднані громади Аграрна партія посідає третє місце в Україні. Це є свідченням того, що українці розуміють, хто насправді буде відстоювати їх інтереси. Я гордий, що принцип роботи членів нашої партії такий, що кожен, без якихось вказівок має працювати на своїх місцях так, щоб було не соромно подивитися в очі людям, які за вас проголосували. У нас немає партійних вказівок, ми самі вирішуємо кого підтримувати і як працювати.

– Ваша чітка громадянська позиція і тверді переконання у правоті – приклад для багатьох. А хто для вас є опорою і орієнтиром?

– Опорою для мене є моя сім’я! Але, на жаль, вона ж завжди залишалася «крайньою» у моїй політичній діяльності. Достойні люди ніколи не зводять рахунків із сім’єю, дітьми, близькими. Мої ж опоненти не зважали на всі принципи порядності – «воювали» з усіма, з ким могли. Коли починають зводити наклепи на сім’ю лише із метою «вжалити» свого конкурента, – це не правильно. Я до цього звик, мої діти – ні. Але вони ніколи не заперечували мої принципи, мою позицію, не радили все кинути. Мужньо терпіли наслідки моєї громадянської позиції та діяльності на благо людей.

Орієнтиром є і завжди буде громада Сокирянського району. Я готовий іти в інтересах людей будь-куди і «воювати» будь з ким. Головне – озиратися і бачити за собою однодумців. Тоді знаходяться сили і можливості робити життя моїх земляків кращим. Я вдячний тим людям, які поряд зі мною, розуміють, підтримують і допомагають розвивати наш край.

 

 

 За інтерв’ю подякувала Анастасія ДОБРОВОЛЬСЬКА

Джерело: nordbess-news.cv.ua

Матеріал опублікований у рамках проекту ГО "УНІА" під назвою "Знайомство з кандидатом"



Top