Слово про кандидата в народні депутати

 

Користуючись християнською мораллю та безпосередньо Божими заповідями, в передвиборний час, коли між людьми настає велика смута, а дітьми смути є: брехня, лукавство, підлість та ще безліч породжень від лукавого – хочу прошепотіти, може хтось і почує.

Бо зараз всі кричать так , що й самих себе ми вже не чуємо і не розуміємо.

Років 15 – 16 назад в ожеледицю я повертався з Чернівець від ранкового потяга. Вирішив їхати через с.М. Кучурів, щоб заощадити час – бо ж треба було не спізнитись на роботу. Коло с. Задубрівка стояв натовп людей – пасажирів, але автобуси не вийшли на маршрути.

Зважаючи на погоду я також не мав наміру когось підвозити. Але помітив, секретаря і бухгалтера сільради.

Тож тільки їх і впустив до авто. Їхали спокійно на малій швидкості до затяжного спуску перед с. Васловівці. Я досі не розумію, чому мою Таврію розкрутило на всі 360 градусів, а задок опинився у канаві заповненій снігом?

Мої попутниці спробували машину виштовхати, але й самі загрузли, майже по пояс, в снігу.

Стали очікувати на допомогу від рідко проїзджаючих автомобілів. Одні не звертали увагу на мої прохання – інші пробували зупинитись, та машину починало юзати по дорозі і вони плавно набирали швидкість і їхали далі.

За пів години проїхало 6 авто. Потім одна зустрічна зупинилась, вийшли два статні молоді хлопці без шапок і верхнього одягу, і балансуючи по ожеледиці як скло, підійшли до нас. Залізли в засніжену канаву, машину просто підняли і ми подякувавши змерзлі і щасливі поїхали.

Вони розмовляючи називали один одного по імені. Один, ніби, Микола, а іншого не міг не запам’ятати, бо зразу згадався віршик з шкільної читанки : «…А санчата їм усім змайстрував старий Максим».
Через роки, коли побачив по телебаченню Максима Бурбака, мене переслідувала думка: звідки я його знаю? де я з ним зустрічався?

Випадково потрапив на зустріч нашого нардепа, до зали Заставнівської рай держ. адміністрації, з головами сільських рад . Якщо не помиляюсь – це було 2014 року. Мова йшла про створення ОТГ. Після почутого «живого голосу» я впізнав свого тодішнього зимового рятівника.

Так склалося, що восени 2018 року партія «Народний Фронт» проводила інформаційно - роз’яснювальну роботу.

Мені запропонували підмінити волонтера 204 В.О. в нашому районі.
Не бувши обізнаним про роботу нардепа у нашому районі - мене дуже скоро просвітили виборці. Дивлячись на сухі цифри, в агітаційних матеріалах,- не завжди зрозуміло, що це таке.

А от якщо чуєш від дорослих і дітей, що в с. Кадубівці відремонтували дитячий садок; а в с. Малий Кучурів, на шкільній перерві, збіглися хлопчики й дівчатка за календариками, і побачивши в газеті на фото М. Бурбака, заявляють в один голос : «Ми будем голосувати за Бурбака бо він нам школу відремонтував». Запитую: « Що таки сам». Кажуть: «Ні він дядьків післав». Повірте я вже не мало - не багато прожив. Мені 27 р. (залишилось до 100) , але таке почути від дітей - вартує дорого.

В Заставні вчителі – пенсіонери розповіли мені, що за час вільної України ні при одному депутатові не було зроблено стільки добра для району як при М. Бурбакові. Не хочу стомлювати нікого цифрами та переліком добрих справ.
Хочу нагадати, що добро скоро забувається.

Природно, що людина шукає кращого, ліпшого… Але пам’ятаймо, що нечисть також наряджається в пишні шати. І щоб надати собі привабливішого вигляду обпльовує та оббріхує інших.
М.Ю. Бурбак іде на вибори самовисуванцем.

При цьому він підтримує і буде підтримувати нашого президента у добрих справах і буде противником, якщо проросійські сили схочуть перетягнути шановного В.Зеленського на свій бік.

Люди не піддаймось на згубну пропаганду, на обіцянки за газ від москаля по 30 коп. за кубометр і т. д.

Пам’ятаймо, що не всі – кого ми виберемо справдять наші очікувані сподівання. Під парасолькою обіцянок, з віночком ангела на голові ( а під віночком ріжки) - багато нечисті постарається пройти в керівні органи держави.
То ж помолившись з подякою Богу ще попросімо, щоб направив наші думки на шлях істини. Не зрадьмо нашого депутата, не урівнюймось чоловікові, або жінці , які зраджують своїх і шукають інших, а виграють від цього далеко не всі.



Top