Звернення Василя Молдована з нагоди відзначення Дня пам’яті захисників України

 

Звернення Василя Молдована з нагоди  відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

              Відповідно до Указу  Президента України №621/2019 на підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві, сьогодні наша держава вперше  відзначає  День  пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Нашій нації довелося пережити багато жахливих подій, про які раніше не могли й подумати в ХХІ столітті, та сьогодні історія безжальна... Вона назавжди закарбується у серцях українців нестерпним болем, що з року в рік нагадуватиме сумний початок 2014-го. Її важко буде дочитати до крапки... За весь час гібридної війниДонбас став не просто болем держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися і борються за єдність, незалежність і справедливість. Там  немає бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу. Рівність і братерство – основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ. Їх об'єднала українська земля та бажання жити у вільній країні.

             Наші самовіддані патріоти вимагали право жити самостійно та незалежно від впливу кремлівської Росії. І хоч кулі снайперів та потужні обстріли мирних територій Донецької та Луганської областей -- це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались...

Так в Україні з’явилися тисячі Героїв – Патріотів.Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну - життя. І для нас є святим обов'язком гідно вшанувати наших Героїв. Щоб ми пам'ятали - хто і за що загинув. Щоб ми їх не зрадили.

Ми прагнемо й надалі розбудовувати власну країну -- рівноправного члена великої європейської родини, яка, пройшовши крізь полум'я воєн та інші лихоліття, вибрала шлях єднання, миру, демократії і прогресу. Це наш обов'язок перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих співвітчизників.

Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

З глибокою шаною та повагою, Василь Молдован – в.о. голови Заставнівської районної державної адміністрації



Top