Як голова Заставнівського ОТГ гроші розподіляв… (сарказм від автора)

 

Мабуть, я нічого б і не писала, якби не зустріла у фейсбуку коментарі Людочки Л….нТ…к. Подивувало те, що ця пані ніби застигла у минулому. Бо у всіх проблемах міста звинувачує Кітара, Молдована та Капіцького??? Ну Капіцького, то це зрозуміло. Бо ж він діючий голова районної ради. А до чого тут два інших?

Не зрозуміло. З усього видно, що пані випала із життя, ось уже більше як на пів року… Та це не один такий її «шедевр». Інший стосується заробітних плат та бюджету міської ради. Ну тут уже будь-кого б заїло.Тобто, зацікавило. Ну, на що ж усе таки витрачає гроші наших з вами податків міська влада?

Насамперед, через інсайдера дізнаюся, що у колективній угоді Заставнівської міської ради внесено пункти, які стосуються оплати праці. ШИКАРНО! Працівники обумовили, та затвердили «колугодою» усі доплати до основної заробітної плати, до кожного релігійного, державного та професійного свята.

Порахували скільки це? Так, саме так як у вас виходить… Це щомісяця до посадового окладу+доплата за ранг + доплата за стаж + премія до свята + доплата за високі досягнення. Ну і виходить, що менше 10-15 тисяч не виходить(!!!)

А тепер давайте по цифрах пройдемся:

 ***у бюджеті Заставнівської міської ради закладено для виплати зарплати апарату міської ради (34 працівника)  7млн 747тис100грн, уже виплачено 2млн 191 тис 342грн

***під різні там програми закладено 3 млн. грн.

***для проведення заходів соціального спрямування передбачили 200 тис. грн.

***для зарплатні працівникам КП ЗМР « Благоустрій плюс» -- 5млн 383 тис. грн.

***А ще, виявляєтьсяу них  є комунальне підприємство КП «Благоустрій ОТГ», для якого теж передбачені кошти – 600 тис. грн. Як ствердждує інсайдер із МР – це для утримання доріг в ОТГ.

***Окрім того, місто отримало міську субвенцію загальною сумою понад 4 млн 611 тис. грн.

У міській раді створено свій відділ освіти, молоді та спорту. Ця інформація для тих, хто стверджує що в органах виконавчої влади так багато нероб, що бюджету на них не вистачає. Зараз, ви можете переконатися в тому, що у Заставнівській міській раді таких «працелюбів» теж чимало. Якщо ж вам говоритимуть, що на утримання закладів освіти, культури та спорту витрачаються виключно кошти міського бюджету, то це БРЕХНЯ. Для оплати праці працівників цих закладів державою передбачена субвенція:

***для садочків міста – 9 млн.810 тис.700 грн

***міських шкіл –25 млн.046 тис грн

***будинку дитячої та юнацької творчості – 751 тис. грн

***Ну і окремо для спеціалістів відділу освіти, молоді та спорту міської ради зі своєю бухгалтерією – 869 тис 500 грн

У той час, для непокірних інтелігентів, тих, хто не вміє стати на коліна перед «володарем» міста,щось там трішки та заклали:

***для бібліотекарів – 185 тис 500 грн

***для працівників районного палацу культури – 47 тис.900 грн

Однак у графі виплат – «ЗЕРО». Тобто – нулі. Натомість для спортивної школи, ну тої самої, де директором дружина секретаря міської ради Руслана Леваніна. Так—так, того самого, що допоміг Василю Радишу стати паном головою міста, а вже після виборів і сам став секретарем міської ради … УХ! Ви зрозуміли хто – кому -- що і за що?

Для спортивної школи передбачено 1 млн291 тис 900 грн. Не тільки передбачено, але й виплати йдуть вчасно. Але ж це не важливо… як і не важливо те, хто саме так надриває горлянку захищаючи газду міста. За таку то платню і понадриватися не гріх.  Ага! Чуть не прогавила головне – парк, наш любимий парк.  Для його підтримки теж грошенята  знайшлися у бюджеті – 1 млн 495 тис. грн. Щоправда ще не використовувалися. Але ж ще не вечір, чи то пак, не зима!!!

Ось такі у нас фінансові розклади у Заставнівській міській раді.

Загалом же минулого 2019 року міською радою витрачено 60 млн.грн. Це повний «газон» грошей… Уже цього року витрачено 30 млн.  грн. Агов, пане володарю міста Заставна, куди грошенята потратили? Це не Ваші особисті кошти, чесно шуфлею зароблені. Це податки офіційно працюючих громадян, податки за землю та нерухомість, надходження від міграційної, ну і таке інше. Відремонтоване приміщення міської ради – це круто. Але це для себе, рідного. А для людей? Що для людей? Парк? Звичайно – супер. А що ще?

Писала і думала, що чоловік міцний своєю шиєю, тоді і голова гарно думає й емоції в порядку, тоді й кричати на людей не треба. У цьому ж випадку шия крутить головою, як дзигою. От і запаморочилося… Може у голови не та шия? Якась надто вже підступна. (Я не про рідну, а про ту, що на роботі)

P.S. і до Людочки Л..нТ…к – а ви, шановна, коментуйте. Підкидайте ідеї. Я ж писатиму свої міркування. Містяни дізнаються нове, а  правоохоронці матимуть роботу. Крикуни – голоси підтягнуть. Всім буде добре…

Щиро ваша Маруся Чурайко

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами



Top