Купити дитячі книги українською мовою

 

Деякі батьки щиро радіють, коли їхня дитина читає книжки. Не сидить з ґаджетами, і це вже дуже добре. Але що саме приваблює малятко?

Проскануйте літературні вподобання дітей та виявіть шкідливі «страви». Чудернацькі малюнки, викривлені шрифти, дивний переклад — ось що трапляється в неякісних виданнях. Як тоді визначити корисні й правильні? Читайте далі.

Обережно! Книги для дітей

За якими критеріями дорослі вибирають дитячу літературу? З огляду на яскраві ілюстрації, милозвучний переклад, міцну палітурку? Різні вимоги до видань для кожного віку та до форматів спантеличують. Справа ускладнюється тим, що самі видавці не завжди знають, як тестувати дитячу літературу. Фокус-групи показують лише відмінні смаки аудиторії, а не художню цінність твору.

Що робити батькам? Перш ніж купити книги українською мовою — вдивляйтеся всередину, погортайте сторінки, подивіться, хто працював над книгою. Чим менше людей, тим більше в ній може бути помилок і неточностей. Передивіться список редакторів, перекладачів, коректорів наприкінці видання або після анотації. Зауважте, що висока ціна рідко є показником якості та не гарантує безпомилкових видань.

Вибрати книгу й не пожалкувати

Родичі, друзі сім’ї полюбляють дарувати малечі на свята літературу. Ще б пак, книжки розвивають мислення, м’язи рук, ментальні функції. Скористайтеся порадами перед купівлею подарунків з книгарень:

  • Зважайте на запах. Типографські вироби відрізняються матеріалами, з яких вони виконані. Якщо зошит, посібник або книга мають різкий запах лаку, фарб чи клею, утримайтеся від покупки.
  • Язик до Києва доведе. Дитячі видавництва в Україні мають сайти і власні сторінки у соц. мережах. Знайдіть бажане видання, прочитайте коментарі людей, котрі придбали його раніше. Якщо необхідно, напишіть приватне повідомлення менеджерам, аби дізнатись деталі.
  • Останній розворот ховає таємниці. Після посилання на сайт, тиражу вказується серійний номер сертифікації. Він означає, що продукт узгодив центр товарознавчої експертизи книжкової продукції й ви не платите книжковим «піратам».
  • Підказка перед очима. Сумлінні видавництва дитячої літератури на палітурках книжок залишають вікову позначку. Це впливає не тільки на зміст, оформлення, а й на відбір матеріалів. Наприклад, для дошкільнят не можна друкувати продукцію зі сплавами свинцю.
  • Книголяпи. Прочитайте кілька рядків тексту, вірші, загадки на сторінках. Якщо мова, переклад, шрифт, розташування слів на папері вас збентежили поверніть книжку на полицю та візьміть продукцію іншого виробника.

Де придбати якісні книжки?

Видавничий дім «Школа» допоможе зібрати вам цікаву різноманітну дитячу бібліотеку. Навчальна література, художня, розвивальна, популярно-прикладна, методична збагачує дитинство малечі вже понад вісімнадцять років. Ми видаємо книжки перевірених дитячих письменників, які мають літературні нагороди та визнані на Батьківщині й за кордоном. А коректори, дизайнери, редактори видавництва невпинно стежать, аби вашим дітям зручно та приємно читалося.

Купити дитячі книги українською мовою легко через офіційний сайт видавничого дому «Школа». Спеціальна навігація допоможе підібрати продукцію за віком, автором, серією, потребами дитини. Прискіпливо вибирати — означає поважати себе й маленьких книголюбів.



Top