Відео: Я ГОЛОСУВАТИМУ „ЗА” … АБО ЯКЕ МАЙБУТНЄ ЗАСТАВНИ ОБИРАЄШ ТИ? (Дупешко-Джус Юлія)

 

Останніми днями багато зустрічаюся із заставнівчанами, відчувається їх переживання за долю  нашого міста та невизначеність   за кого голосувати на посаду міського голови

Я разом зі своїми однодумцями визначилася. Наш вибір -  Цуркан Ярослав Васильович!

Чому? – запитаєте Ви. – Невже мені не подобається парк? Невже я не бачу який торішній голова міста  господарник? Невже мені не подобається чисте місто? Невже?

Стоп-1 розберімось у всьому  по черзі!

Так, мені подобається парк, бо є потреба у гарному  місці для відпочинку. Але, якби у місті все робилося прозоро та відкрито, то  за  кошти, які не надійшли в бюджет Заставни,  можна було б не один парк, тротуар, дорогу та інше в місті зробити.

Судіть самі: один із благодійників зробив у парку стяжку з арматурою, але чомусь не озвучується, що ця людина, яка не тільки не є мешканцем міст, а й навіть не живе в  Чернівецькій області, на себе та своїх родичів отримав безкоштовно у власність надцять гектарів землі. У той час, як для заставнівських людей, землі  немає.

Спробуйте звернутися в міську раду із заявою отримати у безкоштовну  власність гарантовані законом  2 гектари землі.

 Та й землю меценат отримав не просту, а з покладами високоякісної глини,  яку місто могло легко продавати цегельному заводу та мати гроші на ремонт    доріг , тротуарів, облаштування парку, площі, оновлення водогону, проведення каналізації та інше. Але місту не треба! Краще подбати про добробут людей з інших областей. Хоча хто у нас із Вами питав?

Інший добродій у парку  також зацементував площадку, тільки забули додати, що отримав  на заміну для себе та своїх рідних 10 гектарів землі сільськогосподарського призначення ! скільки могло б отримати місто, якби пішли землі через аукціон?

Ну, точно більше, ніж зацементовану у парку площадку.

Але ж нам про це не розкажуть. Навіщо? Краще пустять туману  в очі, поплачуть, що немає  звідки брати гроші, що мусять носити з дому,  і крапка!

 Друга причина, чому я голосуватиму за Ярослава Цуркана – це можливість створити велике ОТГ із центром в місті  Заставні. З 2016 року таку ідею  ми відстоювали з групою депутатів. Навіть план, по якому мали створювати нашу громаду, передбачав 24 500 населення. Це важливо для міста, бо дозволило б зберегти лікарню, палац культури тощо. Але у нас вийшло найменше міні громада. Подумайте: чому біля Кіцманя об’єдналося 14   сіл і в них не стоїть питання скорочення людей з роботи, а в Заставні аж два села? Подумайте: чому взимку чинний голова їхав у Київ, щоб від нас забрали Веренчанку, бо Заставні забагато людей. Це по-газдівськи? Хіба газда не  думає, як примножити, та зберегти робочі місця; а  мудрі голови - про майбутнє громад, а не табуретку. Заставні треба домовлятися з іншими громадами і доєднувати їх до себе, бо у нас є  інфраструктура. Чинний голова це не зробить, бо якби планував зробити, то вже б зробив! А через 5  років нас уже не врятує ніщо! Укрупнення продовжуватиметься і стоятиме питання куди нас приєднають: до Юрківців чи Кадубівців? Бо не можна приєднати до міста 450 людей і створити штати в міській раді замість 11 людей, як це було раніше,   50, фактично як ціла районна адміністрація (яка  керувала районом із  50 000  населення, а не 9 тисячами людей ). Скільки можна зробити у місті з бюджетом понад 60 млн. гривень? А можна зробити багато! А де ця робота?

Чинний голова довів своє небажання думати про успішну велику громаду із центром у Заставні, а Цуркан може  зробити велику громаду з центром в Заставні!

 Мені подобається прибране місто. Але його прибирали завжди! Правда, не така кількість людей та й суми затрачалися на це менші. Порівняйте:  600 тисяч гривень у рік  при Ярославі Цуркані та понад 5 млн. гривень у рік при  чинному голові. Але прибирати місто -  це робота благоустрою, а не голови  громади. Голова повинен думати про залучення інвестицій.  За останні 10 років мій знайомий олова з міста Тростянець – Юрій Бова залучив тільки 200 млн. доларів інвестицій.. А скільки залучено інвестицій теперішнім головою міста? Центральна  дорога в місті, яка була зроблена при Цуркані, не робилася за кошти місцевого бюджету. Бо їх ту просто не було. Закони були інші: майже всі податки збиралися на Київ та область, у місті мало що залишалось. На це йшли кошти з державного , обласного бюджету. Чим не залучені інвестиції?  Теперішній голова  міста також залучав своєрідні інвестиції , завозячи спочатку до нас сміття зі Львова безкоштовне, потім із Закарпаття. Я проти перспективи перетворення  Заставни  на сміттєву столицю Західної України.

Кожен із нас робить свою роботу, за що отримує  зарплату. Але це не привід молитися на нього і складати  хвалебні пісні, як це має місце зараз!

І на завершення останній аргумент на користь Ярослава  Цуркана. Пригадайте: чи була колись в Заставні до теперішнього  голови ворожнеча між людьми, публічне чіпання ярликів та приниження? Н правда, ж не було! Я хочу жити в громаді, жде поважають кожну людину, рахуються з різними думками, в діалозі знаходять компроміс. А Ви? Такого безкультур’я та хамства як має місце при чинному не було ніколи у Заставні! І не повинно бути дальше! Ми живемо у складний час і громада повинна бути місцем спокою, допомоги та підтримки. Тому я за Цуркана!

Хоча  вибір 25 жовтня  не стоїть чинний голова чи Ярослав Цуркан? Вибір стоїть значно серйозніший: рух вперед чи назад Заставни! І відповідальність за це на кожному з нас . таких важливих місцевих виборів ніколи ще не було в Україні, адже громади ніколи не мали стільки ресурсів!

 А тепер давайте подумаймо: чи хочете Ви жити в громаді, яка розвивається вперед, а не назад?

 Чи хочете ви жити в екологічно чистій громаді? В громаді куди залучаються інвестиції? 

 Чи хочете Ви жити в громаді, де відсутні образи, приниження, присутня підтримка та взаємовиручка?

Якщо у Вас більше, як два «так», тоді  25 жовтня у нас із  Вами  спільний вибір – Ярослав Цуркан!

Публікація записів у блогах "Заставна Сьогодні" є безкоштовною та доступною авторам, які проживають або працюють на території Заставнівщини.
Сайт "Заставна Сьогодні" є соціальною платформою Заставнівського району, блоги якої призначені виключно для спілкування авторів з читачами на регіональні теми, місцевий політикум, вибори, проблеми регіону то що. Відповідальність за зміст таких публікацій несуть автори.
Рішенням ГО "УНІА" яка є співзасновником соціальної платформи "Заставна Сьогодні", дозволена безкоштовна передвиборча агітація без партійної символіки (разово), публікації власних автобіографій та передвиборчих програм, з метою ознайомлення виборців з кандидатами на посади голів та депутатів місцевих рад.
Редакція сайту, залишає за собою право видаляти публікації які містять неправдиву інформацію, або тексти які опубліковані не ідентифікованими особами.



Top