Магазин спортивного харчування: відкриваємо свій бізнес

 

Будь-який магазин потребує правильної подачі товару. І для цього використовують торгові вітрини,

які ви з легкістю можете придбати на сайті http://torgoborud.com.ua/ua/vitryny.

У зв'язку з популярністю спорту, попит на спорттовари зростає і зростає. І, якщо ви в цьому непогано розбираєтеся, то можна зробити на такому продукті хороші гроші.

Переваги «спортивної» ніші

Спортивне харчування - ідеальний продуктовий товар в плані бізнесу. Чому?

  • По-перше, його просто зберігати. Вам не потрібні холодильні торгові вітрини і морозилки, не потрібно якесь особливе устаткування і так далі. Достатньо буде лише звичайних полиць і стелажів з ДСП. Це значно спрощує процес організації бізнесу, та й зменшує самі витрати на відкриття.
  • По-друге, термін придатності у протеїну, амінокислот і інших спортивних добавок дуже довгий. Тому ймовірність збитків в результаті зіпсованості продукту практично дорівнює нулю.
  • По-третє, вам не потрібно багато місця. Ви можете відкрити магазин в торговому центрі, а можете орендувати лише місце десь в переході. Можна взагалі, наприклад, купити торговий острівець і розмістити його де завгодно! Вам потрібно, грубо кажучи, два квадратних метра і місце для продавця. Усе. А далі вже справа залежить від ваших фінансових можливостей.
  • По-четверте, вартість спортивних добавок чимала. І, якщо ви зумієте знайти оптового продавця з низькими цінами, то зможете заробляти хороші гроші.

Починаємо бізнес

Для того, щоб почати бізнес, в першу чергу знадобитися капітал. Кошти потрібні:

  • на оренду / купівлю приміщення і його ремонт (якщо це необхідно) або ж на покупку торгового острівця;
  • на закупівлю іншого торгового обладнання;
  • на продукцію;
  • на оплату праці продавця та інше.

Але на цьому все не закінчується. Далі вам необхідно подбати про рекламу, про приваблення клієнтів і інші справи, що стосуються збуту і маркетингу. Як варіант можна домовлятися в тренажерними залами для реалізації своєї продукції у них або ж розпродавати товар і через інтернет (наприклад, сторінка в Інстаграмм). В принципі, в наш час варіантів дуже багато.

Не забувайте, що в магазині постійно повинен хтось сидіти. Та не просто сидіти, а бути компетентним у питаннях спортивного харчування, вміти розповісти про добавки і вітаміни, про всі ті «чудо порошки», які будуть стояти на полицях вашої торгової точки. Ви можете бути продавцем і самі, якщо зможете «висидіти» робочий графік.

Формуємо асортимент

Підбір асортименту для магазину спортивного харчування - ще один важливий пункт. Як не крути, але продукт, який ви продаєте, повинен бути якісним. Спортивне харчування - задоволення недешеве і, в принципі, всі готові платити за хороший, скажімо, протеїновий коктейль, якщо він супер якості і складу. Тобто, краще купувати більш відомі і дорогі марки, які зарекомендували себе на ринку.

У плані асортименту, то варто брати продукти різного призначення, як для жінок, так і для чоловіків, як для цілей жироспалювання, так і для набору м'язової маси.

Крім того ви можете продавати і субпродукти: різні шейкери, пляшечки для води, Таблетніці, мінерали і вітаміни, солодощі і так далі.



Top