Фото - Заставнівський центр зайнятості - «Як розпочати власну справу?»

 

На сьогоднішній день самозайнятість  є особливо актуальна, зокрема з огляду розвитку  малого та середнього бізнесу.

Тому багато людей замислюються над питанням: «Як розпочати власну справу?».Важливим завданям у регулюванні ринку праці є сприяння розвитку підприємницьких ініціатив громадян та підтримки самостійної зайнятості населення.

Залучення осіб до організації підприємницької діяльності-одна з активних форм підтримки безробітних, що здійснюється державною службою зайнятості у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи.

12.04.2019  року у приміщенні Заставнівської районної філії Чернівецького ОЦЗ відбувся семінар «"Як розпочати свій бізнес?", в якому взяли участь 12 осіб. На заході було розглянуто поняття підприємницької діяльності та бізнес-ідеї, перспективи розвитку підприємництва.

Під час семінару начальник відділу активної підтримки безробітних Василь Максимчук детально зупинився  на послугах служби зайнятості, що надаються на всіх етапах започаткування власного бізнесу, розповів про можливості проходження профнавчання за направленням служби зайнятості, зокрема за професіями, що сприяють самозайнятості, а також на короткотермінових курсах з організації підприємницької діяльності.

«Усі громадяни, які виявили бажання розпочати власний бізнес, можуть проходити професійне діагностичне обстеження щодо можливостей відкриття власної справи. Для організації підприємницької діяльності, відповідно до Закону України  «Про загальнообов’язковедержавне страхування на випадок безробіття», незайнятим особам, які в установленому порядку зареєстровані в державній службі зайнятості, як шукаючі роботу, та визнані безробітними, призначена допомога по безробіттю в розмірі річної суми (або її залишку) може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності.

Таку виплату можуть отримати безробітні, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані за сприянням державної служби зайнятості протягом місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи.» - зазначив Василь Максимчук.

Учасників було ознайомлено з найкращими прикладами провадження підприємницької діяльності колишніми безробітними, які організували власну справу за сприяння Заставнівської районної філії Чернівецького обласного центру зайнятості.Отримавши ґрунтовні відповіді на поставлені запитання, присутні переконалися в тому, що підприємництво є справою непростою та відповідальною, але перспективною.

 Начальник відділу активної підтримки безробітних Максимчук В.В.



Top