Поради для тих хто збирається відвідати Китай

 

Китай - це дуже велика країна. Ваша подорож залежить від того, скільки грошей ви з собою берете і чого ви найбільше очікуєте від цієї країни. Може, хочете усамітнитися з прекрасною природою, або прогулятися по місцевих базарах і супермаркетам, а може побувати на різних екскурсіях? Є ряд порад, які стануть в нагоді туристам при відвідуванні цієї країни.

Для того щоб відвідати Китай спершу потрібно оформити робочу візу в Китай, або ж туристичну в залежності від цілі вашої поїздки.

 Збираючи валізи, занадто не захоплюйтеся цією справою, беріть мінімум одягу, адже Китай-це країна текстилю, тому все необхідне можна придбати там ще й за низькою ціною. Одягайтеся як хочете. Якщо будуть на вас масово дивитися, то не дивуйтеся, просто своєю зовнішністю ви будете виділятися з натовпу китайців.

 Взуття беріть тільки найзручніше, тому що під час екскурсій ви будете дуже багато ходити. Майте на увазі, що взуття в Китаї вам буде дуже складно купити.

Обов'язково візьміть самі необхідні ліки, тому що там буде складно придбати адже по-китайськи навряд чи будете знати як називається, а через зміну клімату той же аспірин навіть дуже стане в нагоді.

Косметику китайську краще не купувати. Вона дуже дорога, а якість жахлива.

На рахунок грошей, то не варто міняти всі долари в юані, прибережіть певну кількість. Міняти найкраще в будь якій крамниці, але не у вуличних мінял, а в китайському банку нажаль не вигідно. Так само отримавши гроші, не давайте їх назад для перерахунку.

 Якість товарів тут є як погане, так і хороше, якісне. Такі товари продаються в спеціальних універмагах і коштують дорожче, ніж на ринку, але зате вони якісні. Торг недоречний, все одно не поступляться. Зате на ринку вдасться скинути пару юанів.

Якщо ви вирішили дістатися в будь-який куточок Китаю і ловите попутні машини, то вони ніколи не зупиняться, найкраще викликати таксі і дістатися до пункту призначення.

 Обов'язково потрібно спробувати китайську кухню, вона дуже смачна. Тільки майте на увазі, що о 12 годині дня ви ніде не зможете пообідати, адже співробітники самі ідуть на обід і закривають свої кафе або ресторани. Взагалі в цей час можна відвідати тільки великі торгові центри, інші всі на обідній перерві. Хто буде дегустувати китайські страви, тому пропоную кілька порад: в Китаї готують скрізь однаково, що в ресторанах на 2 столика, в наймодніших; на всіх входах в ресторани висять червоні кульки, якщо сині - то для мусульман; риба - китайський делікатес, тому коштує дуже дорого.

Особлива увага приділяється паличкам. Не можна ними стукати, а то подумають що ви незадоволені їжею, після закінчення їжі їх потрібно класти біля піали, а не в піалу, так само не можна їх в рис вставляти, тому що так за повір'ям на себе на кличете смерть.



Top