Як правильно вибрати тепловий насос

 

Сьогодні практично кожен житель України замислюється над тим як з комфортом пережити зиму і при цьому не отримувати захмарні рахунки на отоплювання.


Все більше людей вибирають альтернативні джерела такі як сонячні батареї, твердопаливні котли чи теплові насоси. Як вибрати останні сьогодні ми поговоримо.

Як правильно вибрати тепловий насос

Для початку давайте розглянемо що це за пристрій і які функції він виконує.

Тепловий насос – це пристрій який з допомогою встановленого бойлера та акумуляційної ємкості дозволяє налагодити теплопостачання в будинку та забезпечити його гарячою водою.

Найбільш економічній спосіб отримувати тепло можна з тепловим насосом адже для нього потрібен тільки збір енергії з навколишнього середовища, хоч насос також працює від електроенергії зате його віддача значно перевищує ту яку він споживає.

Тепловий насос це невеличкий пристрій для опалювання приміщень який завдяки своїй екологічності підходить для роботи як в житлових будівлях так і в промислових.

Даний пристрій працює близько 10 – 15 років, окуповується буквально за 2 -3 роки, при виборі теплового насосу на https://ekonomteplo.com.ua/teplovi-nasosy/ ви маєте можливість ознайомитись з характеристиками по яких вибрати саме той пристрій який вам підійде краще як по ціні так і по функціоналу.

Одним із найбільших достоїнств це те що тепловий насос взимку обігріває приміщення а в літку працює як кондиціонер звільняючи приміщення від надлишків тепла.
Система теплового насосу повністю автоматизована і не потребує постійного контролю від споживача.

Види теплових насосів

• Самі популярні пристрої, що працюють за принципом грунт - вода, тобто в даному випадку тепло отримується з надр землі і надходить одразу до теплового насоса. Ефективність напряму залежить від можливості території тієї чи іншої ділянки, також для отримання тепла можуть бути використані так звані вертикальні геотермальні зонди або колектори, які в свою чергу прокладаються горизонтально обов’язково нижче рівня промерзання землі;

• Повітряні теплові насоси. В даному випадку спеціальні вентилятори направляють тепле повітря в сторону випарника, де таким чином і відбувається віддача тепла в приміщення;

• теплові пристрої, що використовують технологію вода-вода - в цьому випадку подача тепла відбувається з води, яку спеціально закачують із водойм або ж свердловин, після чого направляють по трубопроводу до теплового насоса.



Top