Як облаштувати дизайн та інтер'єр кухні

 

Кухня – це те місце, в якому за статистикою 40% свого часу проводять наші жінки. Саме тому на кухні має бути не просто затишно і комфортно, але і безпечно. У зв'язку з цим ще на етапі планування ремонту на кухні, необхідно дотримуватися певних правил, про які і поговоримо в нашій статті.

В ідеалі саме краще щоб дизайн та інтерєр кухні робили професіонали, послуги яких можна замовити на https://craftart.com.ua/design-interior команда майстрів з радістю допоможе зробити все так як ви мрієте.

Отже, як потрібно організувати місце для безпосереднього приготування їжі? Як зробити його безпечним і комфортним? Підбирати меблі на кухню потрібно правильних конфігурацій і розмірів, не варто вибирати якусь різьблену фактурнs меблі, простота і міцність – ось два головні критерії.
На кухні виділяють кілька зон підвищеної активності, які утворюють між собою деякий трикутник. Це раковина, холодильник і плита. Периметр цього трикутника в ідеалі повинен становити від 3,5 до 7,5 метром, і якщо планування вашої кухні така, то вам, можна сказати, пощастило.
Якщо ж стандарти вашої кухні далекі від ідеалу, то поради дизайнерів для вас якраз до речі:

Раковину потрібно розташувати таким чином, щоб вона перебувала в самому центрі цього трикутника. Це не просто зручно, але і практично. Ідеальною відстанню від плити до раковини буде 1,5 метра, а від холодильника до раковини 1,8 метра.
Що стосується плити, то її потрібно розташувати ближче до обідній зоні, але при цьому розрахуйте відстань таким чином, щоб це було безпечно для вас, щоб ви, пройшовши повз плити, ви не зачепили каструлю з окропом і не перекинули її на себе.

Кут кухні стане найправильнішим місцем для холодильника, оскільки він не буде перешкоджати вашому пересуванню по периметру. Зверніть увагу так само на те, що двері холодильника, відкриваючись, не повинна заважати проходу.
Важливим в кухонному інтер'єрі є розташування ящиків, шаф, ширина і висота меблів. Все повинно бути гармонійно, не потрібно використовувати габаритні меблі, компактність і простота-ось запорука затишку і комфорту вашої кухні.

Особливу увагу приділіть робочому місцю, а точніше висоті готувального столу. Як правильно вибрати висоту столу? Для цього встаньте над стільницею, зігніть руки в ліктях і попросіть кого-небудь поміряти відстань від столу до ліктів. Воно повинно бути 15-20 сантиметрів. По ширині стіл повинен бути не менше 80-90 сантиметрів.

Якщо у вас на кухні ящики з дверцятами, що відкриваються, то це дуже незручна комплектація.

Самим ідеальним варіантом є висувні ящики. Це набагато зручніше і практичніше.
Шановні чоловіки, пам'ятайте, щоб їжа була смачною, кухня для вашої дружини повинна бути в ідеальному стані.

Комфорт і затишок, а так само функціональність і привабливість інтер'єру – запорука успіху і гарного настрою всіх домочадців.



Top