Офіс в стилі лофт: як оформити приміщення?

 

Оригінальна обстановка офісу в стилі лофт служить джерелом натхнення для молодих та амбіційних співробітників. У такій атмосфері легше об'єднатися для спільної роботи, оскільки це зручний та практичний інтер'єр.

У залежності від обраних деталей приміщення може виглядати по-різному: бути солідним і розкутим, стриманим та доброзичливим.

Розглянемо основні прийоми стилю лофт при оздобленні офісного приміщення, а ще більше цікавих ідей для дизайну інтер'єру офісу можна знайти за посиланням https://partner-design.com.ua/ua/duzayn-interery/dizayn-ofisu/.

дизайн офісу

Особливості стилю лофт для офісу

Звичайно, автентичний лофт – це колишні промислові приміщення з високими стелями, але навіть звичайний офіс можна оформити в такій стилістиці. Простір слід робити відкритим, тому зайві перегородки доведеться прибрати. Розглянемо основні етапи оздоблення.

Стіни

Оформлення стін має бути підкреслено грубуватим. Доречно виглядає цегляна кладка і бетонні поверхні, а також поєднання різних фактур. Як варіант, одну зі стін можна покрити панелями з дерева.

Існує декілька поширених варіантів оформлення бетонної стіни:

  • фактурність обробки виділяється нерівним нанесенням бетону;
  • бетонна стіна забарвлюється в білий, сірий, цегляний, бірюзовий, чорний кольори;
  • стіну штучно зістарюють, створюючи тріщини.

Стеля

В ідеалі стеля має бути високою, але якщо це не так, можна використовувати деякі прийоми для візуального її «підняття». Наприклад, декорувати стелю металевими конструкціями, що нагадують грати, та вбудувати підсвітку. Характерні для цього стилю деталі, як відкриті комунікації чи балки з дерева або металу, обов'язково зберігаються.

Підлога

Для підлогового покриття офісу підійде будь-який матеріал. Основною умовою є витримати його в прохолодній сіро-коричневій гамі. Одне з практичних рішень стилю лофт при оформленні офісу — візуальне розділення простору на зони: робочу, гостьову і для відпочинку. Це робиться за допомогою поєднання різних матеріалів для підлогового покриття чи кольорів. Популярні варіанти для підлоги:

  • бетон;
  • дерево;
  • коркова підлога з ефектом потертості;
  • керамічна плитка;
  • наливна декоративна підлога.

дизайн офісу

Освітлення

За допомогою правильного освітлення в офісі створюється робочий настрій. Найкращими варіантами будуть технічне верхнє світло, металеві абажури, що звисають зі стелі чи кріпляться на стінах, а також окремі лампи на робочих столах співробітників та в зоні відпочинку. Однаково добре підійдуть як сучасні моделі, так і ретро.

Більше ідей для оздоблення офісу-лофту можна отримати, звернувшись до професійних дизайнерів студії Partner Design.



Top