Якщо ваш смартфон застарів...

 

Чимало користувачів міняють смартфони зі швидкістю світла. В цьому немає нічого дивного: ринок мобільних технологій дивує нас новинками ледь не щодня.

Сучасні гаджети постійно вдосконалюються: на зміну старим моделям приходять покращені версії зі збільшеним набором функцій. Однак чи варто стрімголов гнатися за новинкою? Як часто слід міняти смартфон?

Що ж саме змушує користувачів відмовлятися від старого доброго девайса і міняти його на дорогу, та при цьому не завжди продуктивнішу модель? Модники та модниці, як правило, купують нові смартфони для підтримки іміджу, бізнесмени — для підтвердження статусу, геймери — щоб грати в найновіші ігри, для яких потрібна потужна начинка. Чимало користувачів міняють смартфон лише в разі крайньої потреби: наприклад, у випадку втрати чи поломки. Гаджетомани обновляють моделі, переконавшись, що їм не обійтись без функцій, відсутніх в старій моделі. Дехто змінює смартфони, орієнтуючись винятково на привабливий зовнішній вигляд новинок.

Якому смартфону віддати перевагу

Деякі користувачі використовують мобільні телефони лише для дзвінків. Новий смартфон вони купують лише в тому випадку, якщо зовнішній вигляд пристрою сильно постраждав від довготривалої експлуатації й більше не викликає симпатії: зносився корпус і клавіатура, подряпався екран. Нерідко причиною заміни служить акумулятор, що швидко розряджається, чи нові послуги від мобільного оператора, якими не можна скористатись на старому смартфоні.

Купувати модель, яка щойно з’явилась на ринку, не варто. Нові розрекламовані функції можуть ще не в повній мірі підтримуватися мобільними операторами. Старий смартфон можна модернізувати: поміняти панель, встановити карту пам'яті, розширити можливості, установивши нові додатки. Якщо ви все-таки вирішили придбати нову модель, в першу чергу визначтеся з бюджетом і задачами, для яких будете використовувати апарат.

Картинки по запросу смартфон устарел

Зверніть увагу: експерти радять міняти смартфон не частіше, ніж раз на 2 роки. При виборі в першу чергу слід звертати увагу на екран і начинку. Діагональ має бути зручною для управління однією рукою. Якщо ви — кіноман або любите фотографувати, придивіться до моделей з великими дисплеями (від 5 дюймів).

Продуктивність смартфонів залежить від апаратної складової. На швидкість реакції впливають модель процесора та об’єм оперативки.

Чим більше ядер і чим вища тактова частота, тим швидше запускаються додатки. Від об’ємуі ОЗП залежить робота гаджету в режимі мультизадачності.

Оптимальний варіант для веб-серфінгу, ігор, перегляду фільмів онлайн — як мінімум 2 ГБ оперативної пам’яті. Любите фотографувати і фотографуватися?

Ознайомтеся з характеристиками камер.

Щоб отримувати хороші знімки в будь-яких умовах, знадобиться модуль як мінімум на 12 Мп з потужним спалахом, автофокусом і стабілізацією зображення. Для селфі підійде фронталка від 5 Мп.

Покращити якість картинки допоможуть фоторедактори, які можна знайти в будь-якому магазині мобільних додатків.

  • Інформація опублікована  на правах реклами


Top