З якої риби приготувати суші

 

Приготувати суші вдома не настільки важко, як може здатися з першого погляду, головне — правильно підібрати інгредієнти.

Якщо з тим, як варити рис для суші та який сир обрати ми вже розібрались, то сьогодні пропонуємо дізнатись, як правильно обрати рибу для приготування улюбленої страви японської кухні.

РІЗНОВИДИ РИБИ ДЛЯ СУШІ

Традиційно для приготування суші та ролів використовують морську або океанічну рибу. Такий вибір зумовлений тим, що прісноводна риба у сирому вигляді не має вираженого смаку та найчастіше заражена паразитами.

Японці для суші зазвичай використовують такі види риб:

- Тунець. Це велика риба довжиною до 4,5 м та вагою до 600 кг. Тунець вважається королем суші, тому всі ресторани японської кухні використовують цю рибу для приготування ролів.

- Жовтохвіст. Це друга за популярністю риба, в Україні відома як лакедра, а в Японії — як бурі. Має дуже ніжне м’ясо з рожевим відтінком.

- Лосось. Це улюблена риба українців, яка в Японії раніше вважалась “брудною”. До речі, в країну висхідного сонця суші з лососем завезли норвежці, адже японці довгий час відмовлялись споживати цю рибу.

- Форель. Це риба сімейства лососевих, яку японці люблять запікати на вуглях.

Також для приготування цієї страви підходить сьомга, вугор, маринований оселедець, морський окунь та макрель.

ЯК ОБРАТИ РИБУ?

Визначити свіжість рибного філе набагато важче, ніж цілої рибини. Тому краще за все купувати цілу рибу і відділяти філе самостійно. Але якщо вам хочеться придбати саме філе, то ми дамо вам кілька порад, щоб не помилитись.

В першу чергу зверніть увагу на пружність, запах, зовнішній вигляд та упаковку продукту. У філе має бути добре видно прожилки, а колір повинен бути однорідним, без жовтих плям та дефектів.

А якщо ви все-таки вирішили обирати цілу рибу, то запам’ятайте, що для приготування суші використовується як свіжа, так і заморожена риба. Головне — щоб остання не піддавалась заморожуванню і розморожуванню декілька разів. Це можна зрозуміти по великій кількості льоду на тушці.

Якщо у вас є можливість придбати свіжу або охолоджену рибу — зверніть увагу на те, що свіжа риба повинна мати помірно насичений колір. Занадто яскравий відтінок говорить про підфарбовування риби, а блідість — про несвіжість.

РИБУ КУПИЛИ, А ЩО ДАЛІ?

Після покупки якомога швидше відділіть філе від риби й сховайте в прохолодне місце, загорнувши харчовою плівкою, адже відкрита риба швидко висихає. І не відкладайте процес приготування у довгий ящик, адже менше аніж за 72 години риба починає псуватись.

Якщо ви придбали заморожену рибу — розморожувати її варто поступово. Тому краще її покласти в холодильник, і за декілька годин продукт буде готовий до обробки.

Пам’ятайте, що найкраща частина риби для приготування суші — це філе, тому краще не експериментувати з іншими частинами, адже так можна додати собі зайвих клопотів або взагалі зіпсувати страву.

Сподіваємось, що наші поради стали корисними для вас і допоможуть приготувати смачні та апетитні суші. А якщо у вас мало часу, але хочеться пригостити себе ролами, то замовляйте послугу "доставка суші Рівне" на сайті Кайфуй Суші та у найкоротші терміни ви отримаєте насолоду від улюблених страв японської кухні без зайвих зусиль.



Top