Спермограма та її розшифровка у Києві за найкращою ціною у лабораторії ІГР ЛАБ

 

Лабораторний метод дослідження, що дозволяє визначити якість чоловічого еякулята (його запліднюючі здатності, якісні та кількісні характеристики) - спермограма.

Досить популярне дослідження інформативно не тільки при безплідді. Спермограма також дозволяє:

  • визначити наявність запального процесу у органах репродуктивної системи, як хронічного, так і гострого;
  • запідозрити деякі онкологічні патології.

Основні показання для здачі аналізу сперми

Основне показання для здачі аналізу - відсутність вагітності у партнерки протягом року регулярних статевих відносин без використання контрацептивів. В такому випадку чоловік першим проходить комплексну діагностику. Обстеження жінки виконується також у повному обсязі (незалежно від того, які результати були отримані при проведенні спермограми).

У деяких випадках лікар може порадити аналіз чоловікові, який раніше переніс захворювання, що робить вплив на фертильність. Досить часті винуватці погіршення якостей насінної рідини у чоловіків - інфекційні захворювання і травми органів сечостатевої системи. У таких ситуаціях саме вчасно проведена спермограма дозволяє розпізнати наявність проблеми на початкових стадіях і провести адекватну корекцію виявлених відхилень за допомогою правильно підібраного лікування.

Досить часто чоловікові призначається спермограма після того, як результати обстеження партнерки не виявили будь-яких порушень і збоїв у роботі органів репродуктивної системи жінки.

У обов'язковому порядку дослідження проводиться у пар перед проведенням ЕКЗ для оцінки здібностей сперми і підбору оптимального протоколу лікування. При незадовільних якостях насінної рідини лікар може порадити ЕКЗ + ІКСІ, для підвищення шансів на успішне зачаття.

Чи потрібна спеціальна підготовка?

Чоловіча сперма має не постійні показники. Якість сперми може змінюватися під дією на організм чоловіків різних факторів. Численні дослідження свідчать про те, що результати спермограми при здачі із інтервалом у 2-3 тижні у одного і того ж чоловіка можуть істотно різнитися. Саме тому одиничне проведення спермограми не рахується високоточним методом оцінки чоловічої фертильності, тому що не надає повної картини стану здоров'я органів репродуктивної системи.

У більшості випадків після первинної спермограми пацієнту призначається повторна здача аналізу через 1 місяць, навіть у разі задовільних результатів першого дослідження.

Цікавлять максимально точні результати аналізу? Слід дотримуватися таких правил підготовки до дослідження:

  • утримання від статевих актів протягом 2 діб до проведення дослідження;
  • відмова від шкідливих звичок за тиждень до здачі сперми на аналіз;
  • мінімізація стресів і інтенсивного психоемоційного перенапруження напередодні обстеження;
  • відмова від прийому деяких лікарських препаратів, які можуть спотворювати результати аналізів.
  • Якщо чоловік не може відмовитися від прийому тих чи інших медикаментів, у день здачі спермограми слід попередити про це лікаря і лаборанта.

Де здати спермограмму у Києві?

Сертифікована лабораторія ІГР ЛАБ запрошує чоловіків для здачі спермограми. Ви можете звернутися у лабораторію у будь-який зручний час. Збір матеріалу для дослідження проводиться у домашніх умовах з наступною доставкою сперми у лабораторію протягом 1 години або безпосередньо у медичній установі. Спеціаліст починає вивчення еякуляту протягом однієї години після отримання зразків.

Незалежно від місця збору сперми, за умови правил доставки та зберігання, лабораторія ІГР ЛАБ несе відповідальність за достовірність результатів дослідження та оперативність виконання аналізу - ви зможете отримати результати у день здачі спермограми або днем ​​пізніше.

У лабораторії IGR LAB ви можете здати спермограмму, як самостійний аналіз або ж в складі комплексних програм обстеження. Наявність сучасного обладнання, кваліфікованих лікарів-лаборантів, а також імпортних витратних матеріалів дозволяють проводити лабораторну діагностику в ІГР ЛАБ на найвищому рівні.



Top