Чому стрес впливає на серце

 

Коли ми відчуваємо стрес наше серце починає прискорено битися, збільшуючи серцевий ритм, необхідно звернути пильну увагу на своє здоров'я і спосіб життя.

У нормі серцебиття не повинно перевищувати 60 ударів в хв. збуджена нервова система, змушує частішати серцебиття. Нервова система людини дуже чутлива до зовнішніх впливів. Захистити її можна за допомогою бета-блокаторів.

Негативний стрес є" вбивцею " серця і вносить побічні дії в серцево-судинну систему людини. Іноді серце може завмирати, а потім прискорено битися, підвищуючи артеріальний тиск. Коли страждає серцево-судинна система, може статися інсульт або інфаркт. Бета блокатори блокують процес серцебиття і приводять його в нормальний ритм.

При стресі відбувається миттєвий витрата енергії і збільшення споживання кисню у всьому організмі. На допомогу приходять клас ліків бета-блокаторів, які сприяють надходженню кисню в клітини. Їх слід вживати регулярно і не можна скасовувати зовсім. Бета-блокатори відносяться до ліків, які призводять тиск в норму, збільшують приплив кисню до серця, нормалізують серцебиття.

При стресовій ситуації, серце відчуває колосальні перевантаження. Якщо ви відчули, як серце в грудях почав прискорено битися, необхідно присісти на 10 -15 хвилин, розслабитися і зробити кілька глибоких зітхань. Потім можна помасажувати область сонних артерій на шиї протягом 2х-3х хвилин. Тиск, таким чином, може нормалізуватися на деякий час і ви зможете зробити якісь більш "серйозні" дії; прийом ліків або звертання до лікаря, для його зниження.

Для того щоб ваш настрій був на вищому рівні або принаймні не псувався, ви можете порадувати себе продуктами, що поліпшують настрій. До них відносяться: лосось (норма 1\2 частини вашої долоньки), вівсянки (100гр. для одноразового прийому). Вживання цих продуктів, в нормі поліпшать ваш настрій, поповнять енергетичні запаси вашого організму, не зашкодять вашим формам і дадуть заряд енергії на цілий день.

Риб'ячий жир відновлює ритм серця і має протихолістеринову дію. У нього майже немає побічних ефектів. Він допомагає суглобам, добре діє проти атеросклерозу в судинах серця. Він міститься в кільці, сардинах і скумбрії, печінка тріски.

Краще вживати його в таблетках,тому що в рідкому вигляді він схильний до процесу окислення. Протипоказання до його застосування мають тільки вагітні жінки.

20-30 хв гарної класичної музики заспокоюють нервову систему і сприяє нормалізації тиску і зниження холлистерина в крові.

Гарний настрій, захоплення, хобі і любов – найкращі супутники вашої нервової системи, профілактика стресових ситуацій і хвороби серця, формування здорового способу життя.



Top