Співчуття з приводу смерті батька священнику Віталію Мензаку

 

Депутат Чернівецької обласної ради Сергій Капіцький висловлює щирі співчуття настоятелю храму Святого Василія Великого с. Дорошівці священнику Віталію Мензаку з приводу важкої втрати - смерті батька Георгія Мензака.

Ваш батько був світлою людиною, великим патріотом України, взірцем для майбутніх поколінь.

У ці важкі воєнні дні відійшов у вічність громадський діяч, ініціатор великої пошукової роботи на теренах Вижниччини та с. Банилова, людина з великої літери.

Георгій Мензак народився 22 листопада 1943 року у с. Банилів, що на Вижниччині. У свій час почуття глибокого патріотизму українського націоналіста спонукало його до пошукової праці з боротьби УПА на терені Буковинського краю.

Виборював незалежність України не тільки працюючи на рідній батьківській землі, але й у Чернівцях, Києві та інших містах України. За своє життя зробив чимало добрих справ, одні із них це побудована каплиця "Борцям за волю України" та встановлений, за його ініціативи, хрест станичному УПА, уродженцю с. Банилів Миколі Колотилу, який загинув від рук НКВС.

Георгій Мензак був нагороджений " Хрестом заслуги Буковинського куреня", медаллю до 90 - річчя "Степана Бандери", Почесними грамотами від НРУ, РДА, ОУН, Чернівецького обласного товариства політв'язнів та репресованих, також нагороджений відзнакою «За заслуги перед Буковиною».

Царство Небесне та земля пухом Георгію Мензаку.

Співчуваю Вашому горю, сумую разом з Вами, підтримую у годину скорботи.



Top