Втекла із дому через знущання вітчима

 

До чергової частини Заставнівського відділення поліції 9 листопада 2018 року надійшло орієнтування про розшук Кирилецької Іванни Іванівни 15.07.2005 року народження, яка 4 листопада 2018 року пішла з с. Варваринці, Заліщанського району, Тернопільської області, і з того часу місце її перебування невідоме. 

Як ми повідомляли раніше: ? У Заставні знайшли дівчину-підлітка з Тернопільщини, яка зникла кілька днів тому

На пошуки неповнолітньої одразу орієнтовано всі діючі наряди та старшого інспектора з ювенальної превенції Маника І.І. котрий спільно із інспектором СРПП Кривохижею В.В. та поліцейським СРПП Потоцьким І.В. відразу розпочали розшук неповнолітньої Іванни.

Першочерговими розшуковими заходами вдалося отримати інформацію про те, що Іванна може знаходитись в с. Звенячин, Заставнівського району, Чернівецької області.

Перевіряючи отриману інформацію, поліцейським вдалося відшукати дівчинку, котра протягом тривалого часу вела бродячий спосіб життя. 

Під час з’ясування обставин, що стали передумовою для її втечі працівниками Заставнівського відділення поліції стало відомо, що Кирилецька І.І. проживає з матір’ю та вітчимом в с. Варваринці, Заліщанського району, Тернопільської області, однак, відколи мати стала з ним проживати, вітчим зловживає спиртними напоями, застосовує до неї невиправдане насильство і спонукає вживати алкоголь.

Мати на захист Іванни не стає, і з такими батьками вона проживати не хоче і саме тому вирішила переїхати до батька в с. Репуженці, Заставнівського району, Чернівецької області.

По дорозі слідування Кирилецька І.І. потрапила на дискотеку в с. Звенячин, Заставнівського району, де познайомилася із 20-тирічним Володимиром з яким в подальшому і провела кілька наступних днів.

Разом з тим поліцейським достеменно встановлено, що під час розшуку неповнолітньої, відносно неї ніяких протиправних дій вчинено не було.

Іванну було передано колегам Заліщанського відділення поліції і інформовано про домашнє насильство в сім’ї дівчинки.

Поліцейські наголошують, що батькам чи опікунам слід приділяти більше уваги дітям. Намагатися знайти з ними спільну мову та не допускати непорозумінь і конфліктних ситуацій з ними, адже при втечах вони не рідко можуть стати легкими об’єктами злочинних посягань.



Top