На Буковині землю ветеранів роздали депутатам і суддям

 

 

Гектари - чиновникам. У Чернівецькій області землю на березі Дністра, нишком виділили не ветеранам АТО, а депутатам і суддям. Куди дивилися правоохоронні органи і що в своє виправдання каже місцева влада - в сюжеті Ольги Паламарюк.

Оголошення про продаж землі біля Дністра - жителі села Кормань побачили в Інтернеті. Якийсь Сергій пропонував купити ділянку - за п'ять з половиною тисяч доларів.

"Пропонують послуги, 143 000 гривень або 5,5 тисячі доларів. Знаходиться в межах водосховища, 50-60 метрів, дорога. Є державні акти, виготовлені, все як годиться".

Місцеві жителі кажуть, що вже десятки років - тут сільське пасовище. Хто дав дозвіл на продаж і приватизацію? У сільраді - відповідати на ці питання відмовилися. Тоді селяни вирішили провести розслідування.

"Ми взяли ці списки. Наприклад, я не побачив жодного прізвища в цьому списку, щоб вони були місцеві жителі. Є інформація, що це жителі області, району, працівники правоохоронних органів, адміністрації", - говорить Олексій Трофанюк, житель села Кормань.

Всього в списку 70 ділянок загальною площею понад 10 гектарів. І все виключно на березі Дністра.

"Наші депутати на чолі з нашим головою теж взяли, зробили сесію, прийняли рішення - там ще було 4 гектара землі.

Також забрати собі і роздати всю решту землю районним чиновникам. Ось, буквально, люди дізналися і вже піднялися", - говорить Сергій Дикий, житель села Кормань.

Обурені селяни вийшли на акцію протесту. Побачивши натовп, чиновники райадміністрації - терміново зібралися на нараду. Начальник районного відділення Госгеокадастру звітує: нових власників ділянок не знає. І нарікає на голову сільради - мовляв, саме вона розпоряджається землею.

"На ці земельні ділянки є рішення сесії сільської ради. Що вони дають згоду, щоб це передати у власність. Тобто, без відома сільради ніякого рішення не приймалося", - говорить Геннадій Козлов, начальник відділення Сокирянського райуправління Держгеокадастру.

Причетна до цього сільський голова чи ні - дізнатися нам не вдалося. на робочому місці її не виявилося. Розібратися в ситуації пообіцяли в прокуратурі. Те, що співробітники могли отримати ділянки - там не виключають.

"Я розумію, про що ви питаєте. Особисто у мене земельної ділянки там немає. По іншим працівникам - я сумніваюся, що хтось отримував. Могли, як громадяни отримувати там землю. На даний момент у мене немає інформації", - говорить Петро Руснак, начальник Кельменецької місцевої прокуратури.

В районі вже збирають ініціативну групу. Активісти впевнені - виділення землі не обійшлося - ні без співробітників Геокадастру, ні без - сільського голови. Вони мають намір докопатися до правди і покарати винних.

Поділися з друзями

  



Top