Юрій Кітар - "Тільки громада має вирішувати як їй жити і хто нею буде керувати"

 
Голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар  побував на сходах громадян села Баламутівка, яке ввійшло до складу Юрковецької сільської ради (ОТГ). Зібрання відбувалося у приміщенні спортивного залу місцевого НВК. Головна причина велелюдності та активності громадян – це те, що на  думку більшості мешканців села, їх  ввели в оману підчас обговорення перспективи створення добровільного  територіального об’єднання  громадян.
 
Адже їх переконували, що центр Юрковецької ОТГ буде у с. Ржавинці, якщо люди віддадуть свої голоси за кандидата (на той час голову цього села) Віталія Шафера.
 
А це дуже територіально вигідно для баламутівчан.  Присутні  на зібранні громадяни озвучували й інші питання, які їх, вкрай обурюють: зневажливе ставлення працівників Баламутівської сільської ради (нині старостату) до мешканців; вишукування мотивації для відмови у видачі довідок; предвзятість у ставленні до деяких осіб, які висловлюють свою власну думку щодо розвитку громади та персонального підбору старостату; покращення інфраструктури села не витримує ніякої критики. 
 
Проаналізувавши все сказане,  мешканці Баламутівки активно висловили недовіру діловоду та землевпоряднику.
 
Щодо роботи старости,  питання, поки – що, залишається відкритим.  Голова виконавчої влади району   Юрій Кітар категорично висловив своє ставлення до всього почутого на сходах громадян: « Тільки громада має право вирішувати як їй жити і хто нею буде керувати. Більше року мешканці Баламутівки намагалися налагодити стосунки зі своїми обранцями.
 
Тут, чи не найактивніше проходили громадські слухання щодо створення ОТГ. Люди висловлювали своє бачення і думки. Вони були різними.
 
Мабуть тому не завжди і не всім подобалися. Але ж хіба не для того гинули люди на Майданах щоб ми мали право, без страху і докорів посадовців  говорити про те, що думаємо та чого прагнемо?
 
Очолюючи громаду села, тим більше таку велику об’єднану , ви, шановні обранці, зобов’язані дбати, перш за все про інтереси людей. І аж ніяк не про особисті амбіції.
 
Успіх чи фіаско розвитку ОТГ залежить  насамперед від тих, хто їх очолює. Тож подумайте про те, чи ввійдете  в історію, чи вляпаєтесь».


Top