Заставнівське РЦЗ акція "Професії майбутнього"

 

11 квітня 2018 року (в рамках декади для молоді) відбулась Акція «Випускник» для учнів старших класів Кострижівської ЗОШ та Звенячинського НВК , в якому прийняли участь 69 учнів.

Метою заходу було ознайомити учнів з сучасними тенденціями на світовому і національному ринку праці, професійним назвами робіт майбутнього та основними передумовами успішної кар`єри.

На заході, фахівець з профорієнтації Заставнівського РЦЗ Антоніна Старко, висвітлила наступні теми:

- професії майбутнього – які вони?

- це необхідно, щоб бути успішним;

- як правильно обрати професію?

- проведення анкетування.

Уроки відбувалися дуже активно: із демонстрацією відеороликів про професії та «Топ 5 найрідкісніших професій у світі», із обговорення сучасних професій (роботехніка та метахроніка – сподобались найбільше). Учні позитивно сприйняли, що крім опису професії вони, разом з тим, отримують інформацію де її можна здобути.

Половину часу обговорювали найпопулярніші навички, які найчастіше вимагаються роботодавцями від кандидатів. Як зауважив один із учнів: «Нажаль, сучасна авторитарна школа нас не готує до ведення дискусій та вирішення проблем тощо.»

На завершення випускники пройшли анкетування. Результати профорієнтаційної роботи можна було побачити у зменшенні чисельності випускників, що не мають визначених професійних планів. Найпопулярнішими спеціальностями серед учнів цього року є – поліцейські, програмісти та дизайнери різних напрямків.

Аналогічні заходи допомагають випускникам робити свій професійний вибір виважено.

 Антоніна Старко провідний фахівець з профорієнтації Заставнівського РЦЗ



Top