У селі Вікно Заставнівського району, отруїлися більше двох десятків учнів

 

24 учні та 6 осіб з персоналу звернулися зі скаргами до лікарні 20 квітня до Вікнянської Амбулаторії загальної первинної сімейної медицини за допомогою звернулись 30 осіб зі скаргами на нудоту, блювоту, біль в животі, пронос, підвищення температури тіла (37,2-37,80 С). Серед пацієнтів 24 учні (1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10 класів) та 6 осіб з персоналу Вікнянської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Повідомляє телеканал "Чернівецький Промінь" посилаючись на офіційний сайт Чернівецької обласної державної адміністрації

Жителі Заставнівського району шпиталізовані в інфекційне відділення Кіцманської Центральної районної лікарні та в інфекційне віддалення Обласної клінічної лікарні в Чернівцях з попереднім діагнозом: гострий гастроентероколіт.

Стан потерпілих середньої важкості. Іншим було надано первинну медичну допомогу, стан їхнього здоров’я покращився.

Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ» розпочав комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування, в якому беруть участь спеціалісти Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

Під час епідеміологічного розслідування у школі зібрали добові проби страв, проби питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці школи для проведення бактеріологічних, вірусологічних та фізико-хімічних лабораторних досліджень. 



Top